Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για Brexit και επενδύσεις συζήτησε ο Δραγασάκης με την πρέσβη της Βρετανίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών.

Για Brexit και επενδύσεις συζήτησε ο Δραγασάκης με την πρέσβη της Βρετανίας
Oι εξελίξεις γύρω από την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ζήτημα της μελλοντικής σχέσης των δύο μερών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, με την πρέσβη της Βρετανίας στην Αθήνα, Kate Smith.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να ακολουθηθεί, εκατέρωθεν, πολιτική αρχών στη διαδικασία του Brexit.

Η κ. Σμιθ, από την πλευρά της, παρέθεσε τις βρετανικές θέσεις και επιδιώξεις, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τη διαβίωση, τόσο των Ελλήνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα.

Ο κ. Δραγασάκης και η κ. Σμιθ επέμειναν στην ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών, κυρίως στην οικονομία και τον πολιτισμό, καθώς και σε άλλα πεδία. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέλυσε τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των στόχων της νέας «Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο