Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λυκουρέζος: «Δεν εμπλέκεται η ΣΕΚΑΠ με τα λαθραία τσιγάρα»

Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που εκπροσωπεί την καπνοβιομηχανία ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, μιλώντας στη Realnews απαντά στους ψιθύρους που αφήνουν υπόνοιες για εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση.

  • Real.gr
Λυκουρέζος: «Δεν εμπλέκεται η ΣΕΚΑΠ με τα λαθραία τσιγάρα»
Της Αννας Κανδύλη

«Καμία εμπλοκή δεν έχει η ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη, στην υπόθεση με τα εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα που βρέθηκαν σε ουκρανικό πλοίο και τα οποία, όπως διαβάζουμε, φέρουν σήμανση της καπνοβιομηχανίας», δηλώνει στη Realnews ο δικηγόρος της εταιρείας Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Απαντώντας σε διάφορους ψιθύρους που αφήνουν υπόνοιες για εμπλοκή της επιχείρησης με την υπόθεση του ελεγχόμενου φορτίου, διευκρινίζει ότι η προκαταρκτική έρευνα που ξεκίνησε από την Εισαγγελία Χανίων έκλεισε εκεί, χωρίς ποτέ να κληθεί κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας. «Προφανώς γιατί δεν προέκυψαν ενδείξεις εμπλοκής της», συμπεραίνει.

Τη σκυτάλη των ερευνών παίρνει τώρα η Εισαγγελία Πειραιά, στην οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία από τις 9 Ιουνίου, καθώς εκ του νόμου είναι η μόνη αρμόδια για αδικήματα που τελούνται στη θάλασσα. Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι διερευνάται αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απόπειρας λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Η μεταφορά του φορτίου φέρεται να μην ολοκληρώθηκε λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου και ρυμούλκησής του από πολεμικό σκάφος του ρωσικού ναυτικού νοτίως της Γαύδου, από όπου και λόγω επιδείνωσης του καιρού ο Ουκρανός πλοίαρχός του ζήτησε τη συνδρομή της ελληνικής Ακτοφυλακής. Το πλοίο με 7 άτομα πλήρωμα, ουκρανικής καταγωγής, βρίσκεται ακινητοποιημένο εδώ και 7 μήνες στο λιμάνι της Παλαιοχώρας.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Realnews

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο