Τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, μεταξύ 10 π.μ. με 1 μ.μ. αποφάσισαν ομόφωνα να πραγματοποιήσουν τα δύο σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
«Η στάση εργασίας γίνεται στη μνήμη των δύο συναδέλφων και του συμπολίτη μας που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο.
Αγωνιζόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής (τηλεδιοίκηση - φωτοσήματα), για να έχουμε ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορα τρένα στην Ελλάδα, στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού. Ο σιδηρόδρομος ήταν, είναι και παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς στην χώρα μας», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.
Εν τω μεταξύ, νέα κινητοποίηση στο Μετρό, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι για την ίδια μέρα.
Όπως αναφέρουν, «απαντάμε άμεσα και συνεχίζουμε το πρόγραμμα των δράσεών μας με στάση εργασίας τη Δευτέρα 13/11/17, από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 9 η ώρα το πρωί. Προχωράμε άμεσα και δυναμικά, για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης».