Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρίγος: Επίσκεψη σε κενό στρατηγικής

Διαβάστε το άρθρο στη Realnews του αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

  • Real.gr
Συρίγος: Επίσκεψη σε κενό στρατηγικής
Tου AΓΓΕΛΟΥ Μ. ΣΥΡΙΓΟΥ, Αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το 1999 η τότε κυβέρνηση έκανε μια στρατηγική επιλογή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εκρινε εκ του αποτελέσματος ότι το είδος των ελληνικών επιχειρημάτων της (επίκληση του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και στην Κύπρο) δεν ήταν αρκετά πειστικό έναντι της τουρκικής ισχύος.

Ως εκ τούτου, αποφάσισε να «μεταφέρει» στους ώμους της Ε.Ε. το σύνολο των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, περιλαμβανομένου και του Κυπριακού.

Οι ελληνοτουρκικές διαφορές πέρασαν υπό την εποπτεία της Ε.Ε., συνδέθηκαν με την εξέλιξη της τουρκικής υποψηφιότητας και ως έναν βαθμό έγιναν «ευρωτουρκικές» διαφορές.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το άρθρο.

            

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο