Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Υγειονομική βόμβα» τα εγκαταλελειμμένα κτίρια - Εικόνα εγκατάλειψης στο Πεδίον του Άρεως

Την Κυριακή, οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

  • Real.gr
«Υγειονομική βόμβα» τα εγκαταλελειμμένα κτίρια - Εικόνα εγκατάλειψης στο Πεδίον του Άρεως
Απειλή για τη δημόσια υγεία αποτελούν δεκάδες εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Κάποια βρίσκονται υπό κατάληψη , ενώ σε άλλα ακίνητα, που είναι εγκαταλελειμμένα, έχουν βρει καταφύγιο, άστεγοι, μετανάστες και τοξικομανείς.

Οι κάτοικοι των περιοχών, αγανακτισμένοι, απευθύνονται στις αρχές, οι οποίες όμως δεν παρεμβαίνουν, δηλώνοντας αναρμοδιότητα.



Την ίδια ώρα, το Πεδίον του Άρεως, ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου στην «καρδιά» της Αθήνας, «μαραζώνει».

Την Κυριακή, οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να ληφθούν πρωτοβουλίες για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το πάρκο και την ανομία που επικρατεί.



Το πρόβλημα ανέδειξε η εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον realfm 97,8, όπου μίλησαν η Ελεάνα Στουφή, οδοντίατρος και κάτοικος του Κολωνακίου και η Φαίη Βώκου, δημοσιογράφος και κάτοικος της περιοχής του Πεδίου του Άρεως.

Η Ελεάνα Στουφή αναφέρθηκε σε ένα νεοκλασικό κτίριο το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Δημοκρίτου και Αναγνωστοπούλου και που ανήκει, όπως είπε, στο γηροκομείο Αθηνών και στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

«Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και μια 15ετία, το κτίριο είναι υπό κατάρρευση και κατά διαστήματα πέφτουν κομμάτια από τοίχους. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, το πρόβλημα μας είναι ακόμη πιο έντονο, διότι έχει γίνει κατάληψη του κτιρίου από αστέγους, οι οποίοι χρησιμοποιούν κεριά για να βλέπουν με αποτέλεσμα να υπάρχει ο φόβος για εκδήλωση πυρκαγιάς. Είναι ένας χώρος επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία, με ποντίκια και σκουπίδια, μια εστία κινδύνου για την περιοχή και τους κατοίκους», είπε.

«Το πρόβλημά μας είναι το κράτος. Εδώ και δυο χρόνια κάνουμε συνεχώς οχλήσεις στο ΑΤ Συντάγματος ζητώντας να παρέμβουν και λένε ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία και ότι πρέπει να κάνουμε μήνυση κατ’ αγνώστων. Έχουμε ζητήσει την αρωγή της εκκλησίας που μας λέει ότι δεν μπορεί να παρέμβει. Η πυροσβεστική λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και ο δήμος δηλώνει αναρμόδιος γιατί δεν του ανήκει το κτίριο. Ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο υπεύθυνος; Η αστυνομία μας είπε ανεπισήμως να απευθυνθούμε στην Χρυσή Αυγή» κατήγγειλε.

Από την πλευρά της η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Φαίη Bώκου, που ζει στη γειτονιά γύρω από το Πεδίον του Άρεως, επεσήμανε το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων , ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη «πληγή» της περιοχής που είναι το κτίριο της ΑΣΟΕΕ.

Εκεί, όπως ανέφερε, «βρίσκουν καταφύγιο οι τοξικομανείς και η μόνη μέριμνα που υπάρχει για αυτούς είναι κάποιες ΜΚΟ που δεν ξέρουμε και τι ΜΚΟ είναι αυτές. Και αυτό δεν είναι λύση. Είναι παρατημένοι και οι τοξικομανείς και εμείς που μένουμε σε αυτές τις περιοχές».

Αναφορικά με το Πεδίον του Άρεως και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι, είπε : «Πρέπει να τελειώσει πια η ιστορία με τους τοξικομανείς στο Green Park, το οποίο έχουν καταλάβει αυτοί οι άνθρωποι. Μιλάμε για ένα πάρκο που δαπανήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ανάβουν φωτιά, καίνε πράγματα, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ακούστε τη συνέντευξη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v