Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΚΕ: Θετική εξέλιξη η μονιμοποίηση των τριετών πυροσβεστών

Ο Περισσός στηρίζει έμπρακτα τους αγώνες τους για το δικαίωμα στη σταθερή εργασία.

ΚΚΕ: Θετική εξέλιξη η μονιμοποίηση των τριετών πυροσβεστών
"Η μονιμοποίηση των 2.186 τριετών πυροσβεστών με την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, αποτελεί μια θετική εξέλιξη γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους”, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

“Είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων των πυροσβεστών που σταθερά κι αταλάντευτα στήριξε το ΚΚΕ, απαιτώντας με ερωτήσεις και τροπολογίες στη Βουλή, με παρεμβάσεις του διαχρονικά στις κυβερνήσεις, με ανακοινώσεις του, με έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων των πυροσβεστών για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος”.

“Ωστόσο”, συνεχίζει ο Περισσός “το συγκεκριμένο μέτρο, δεν μπορεί να κρύψει ότι παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της πλήρους εργασιακής αποκατάστασης των υπολοίπων 1.800 πενταετών και 1.260 εποχικών πυροσβεστών, που δυστυχώς παραμένουν υπό καθεστώς ανασφάλειας".

"Η λύση στην επί δεκαετίες εργασιακή ομηρία τους, είναι αυτή που πρότεινε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με την κατάθεση τροπολογίας τον Φλεβάρη του 2017, η οποία παρότι βρήκε καθολική αποδοχή από τους πυροσβέστες, δεν υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση και δεν στηρίχτηκε από κανένα άλλο κόμμα. Γι’ αυτό και κανένας πυροσβέστης δεν πρέπει να δώσει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα" προσθέτει η παράταξη.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι "τα προβλήματα των τριετών πυροσβεστών που μονιμοποιούνται, δεν τελειώνουν με την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης" τονίζοντας:

"Όλοι οι πυροσβέστες, μόνιμοι, πενταετείς, εποχικοί, χρειάζεται να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί τεράστια προβλήματα για τους πυροσβέστες όπως: τη διαρκή κινητικότητα για την κάλυψη των κενών που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας, με την ενοικίαση 700 πυροσβεστών στα αεροδρόμια της Fraport και αντίστοιχα εκατοντάδων άλλων στην Hochtief (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος), στους ιδιωτικοποιημένους αυτοκινητόδρομους. Την απαράδεκτη κατάσταση με την απλήρωτη υπερεργασία, τις μεγάλες ελλείψεις μέτρων ατομικής προστασίας και υλικοτεχνικής υποδομής για τα οποία η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα".

Ο Περισσός "επί δύο δεκαετίες στάθηκε στο πλευρό των συμβασιούχων και μετέπειτα πενταετών πυροσβεστών, με συνεχείς παρεμβάσεις προς όλες τις κυβερνήσεις, στηρίζοντας έμπρακτα τους αγώνες τους για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία".

"Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τώρα μέχρι να δικαιωθούν όλοι οι συμβασιούχοι-εποχικοί πυροσβέστες και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για όλα τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι και συμβασιούχοι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος", καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο