Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δένδιας για Σκοπιανό: Βρισκόμαστε στο απόλυτο πουθενά

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας…

  • Real.gr
Δένδιας για Σκοπιανό: Βρισκόμαστε στο απόλυτο πουθενά
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για το Σκοπιανό και για τις δηλώσεις Ζάεφ τόνισε ότι "Φαίνεται να είναι αυτό που λέτε. Να ξεκινάμε τη συζήτηση όχι πια για λύση, αλλά ποιός θα κρατήσει τον μουτζούρη στο χέρι τελευταίος. Για μας είναι περίεργο πως ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει καταλάβει τόσον καιρό γιατί δύο τινά συμβαίνουν, ή ότι η πλευρά των Σκοπιανών άλλα λέει στον κ. Κοτζιά και άλλα ο κ. Κοτζιάς μεταφέρει, τουλάχιστον ως διαρροές ή το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε τι μας λένε. Διότι κανείς δεν αρνείται ότι είχε δημιουργηθεί μια αισιοδοξία ακόμα και για αποδοχή αλλαγών στο Σύνταγμα κτλ. Έφτασε ο Έλληνας υπουργός να δεχθεί σε ανακοινωθέν αναφορά για αμοιβαίες μη αναφορές αλυτρωτισμού στο μέλλον, λες και η Ελλάδα είχε αλυτρωτικά θέματα έναντι των Σκοπίων. Τώρα ξαφνικά βρισκόμαστε στο απόλυτο πουθενά. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα ή δεν διαπραγματεύονται καλά ή δεν ξέρουν να διαπραγματεύονται".

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε ότι "Το γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή είναι πια πολυπαραγοντικό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να μετράμε τα λόγια μας. Να κοιτάξουμε με απόλυτη προσήλωση το εθνικό συμφέρον και την εθνική ενότητα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση της υπεράσπισης του εθνικού χώρου"

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ δήλωσε ότι "Δεν θεωρώ ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα, η ΝΔ κάνει προσπάθεια να πετύχει την αυτοδυναμία. Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε και τον τελευταίο, πόσο μάλλον προβεβλημένα στελέχη με προσφορά, κύκλο επιρροής και έχουν πολιτικό λόγο και απόψεις. Από αυτή τη σύνθεση προέρχεται η ισχυρή ΝΔ. Άρα θεωρώ ότι στα ψηφοδέλτια θα συμμετάσχουν και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Σαμαράς και η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μεϊμαράκης, ο Πρόεδρος ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει μια πανστρατιά"

Ακούστε το ηχητικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v