Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κριτική στη συμπεριφορά Τραμπ στη G7 άσκησε Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων

Η Σούζαν Κόλινς εξέφρασε την άποψη ότι η έμφαση που έδωσε ο πρόεδρος Τραμπ στην επερχόμενη -τότε- συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ίσως επηρέασε την συμπεριφορά του στην διάσκεψη της G7.

Κριτική στη συμπεριφορά Τραμπ στη G7 άσκησε Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων
Η Σούζαν Κόλινς Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων από το Μέιν άσκησε κριτική στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για “την δυσαρέσκεια που προκάλεσε στους πιο στενούς συμμάχους μας,” στην διάσκεψη της ομάδας χωρών G7, στην οποία κι αναφέρθηκε η ίδια, χαρακτηρίζοντας το όλο ζήτημα ως ένα “ατυχές περιστατικό,” σχολιάζει το CNN.

“Ο πρόεδρος Τραμπ και τα στελέχη του δεν θα έπρεπε να δυσαρεστήσουν τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ που είναι μακροχρόνιοι φίλοι μας κι αξιόπιστοι σύμμαχοί μας, αλλά και οι μεγαλύτεροι εμπορικοί συνεργάτες μας, όπως στην περίπτωση των Καναδών,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Κόλινς στην χθεσινοβραδινή εκπομπή “Guomo Prime Time,” στο CNN.

Η Κόλινς εξέφρασε την άποψη ότι η έμφαση που έδωσε ο πρόεδρος Τραμπ στην επερχόμενη -τότε- συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ίσως επηρέασε την συμπεριφορά του στην διάσκεψη της G7.

“Νομίζω ότι ο πρόεδρος δεν έδωσε προσοχή στην διάσκεψη της G7, καθώς το μυαλό του ήταν στην συνάντηση για την Βόρεια Κορέα. Νομίζω επίσης ότι αυτό, ήταν ουσιαστικά ατυχές, επειδή οι σύμμαχοι αυτοί είναι σημαντικοί,” είπε η ίδια στον Κρις Κουόμο.

Η Κόλινς χαρακτήρισε επίσης, την πρόταση του Τραμπ για την επιστροφή της Ρωσίας στην ομάδα G7 ως μια “τρομακτική ιδέα.” Η Ρωσία έχει αποπεμφθεί από την ομάδα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως G8, το 2014. Η πλειοψηφία των χωρών που συμμετείχαν στην G8 καταδίκασε την κατάληψη της Κριμαίας από την Μόσχα, ενώ η Ρωσία εξακολουθεί να την ελέγχει μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, η ίδια φαίνεται ν’ άσκησε κριτική στον Τραμπ για την αργοπορημένη άφιξή του, αλλά και την πρόωρη αναχώρησή του, από την G7.

Επιπρόσθετα, η Κόλινς ήταν επικριτική για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο Τραμπ στον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, σχολιάζοντας γενικότερα την συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου στον Κιμ Γιονγκ Ουν. “Επιτρέψτε μου να πω ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του Τζάστιν Τριντό και του προέδρου Κιμ. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύγκριση,” τόνισε η ίδια.

Η Κόλινς υποστήριξε επίσης, τη νομοθετική πρωτοβουλία του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή από το Τενεσί, Μπομπ Κόρκερ για τον περιορισμό της εξουσίας του προέδρου Τραμπ σε θέματα εμπορίου, αλλά και την μεταβίβαση στο Κογκρέσο της εξουσίας άσκησης εποπτείας τις προεδρικές αποφάσεις, για την επιβολή εμπορικών δασμών με την επίκληση ζητημάτων εθνικής ασφάλειας. Στην κατηγορία αυτή, εντάσσονται οι δασμοί εισαγωγής στην αμερικανική αγορά για το αλουμίνιο και τον χάλυβα που επιβλήθηκαν πρόσφατα κατά των συμμάχων των ΗΠΑ.

“Ο Γερουσιαστής Κόρκερ ξεκάθαρα αξίζει μία ψήφο για την τροπολογία αυτή. Το ζήτημα που θέτει είναι νομικά έγκυρο. Αυτό που λέει ο Μπομπ Κόρκερ είναι ότι θέλει να επιβεβαιώσει τον συνταγματικό ρόλο του Κογκρέσου σε θέματα εμπορίου. Του αξίζει μία ψήφος,” τόνισε η ίδια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v