Επιστολή-πρόκληση Άγκυρας σε Ε.Ε: Συνδέει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με τους «8»

Δώστε μας τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, για να έχουν δίκαιη δίκη οι δύο Ελληνες, αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Αγκυρας στο ΝΑΤΟ προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Επιστολή-πρόκληση Άγκυρας σε Ε.Ε: Συνδέει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με τους «8»
Προκλητική επιστολή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία η τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη συνδέεται άμεσα με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και ήδη έχει χορηγηθεί σε 3 από αυτούς.

Μέσω της επιστολής προς τον Αντόνιο Ταγιάνι, αποκαλύπτεται το παιχνίδι εκβιασμού του Ερντογάν, καθώς είναι η πρώτη έγγραφη επιβεβαίωση του σχεδίου της Άγκυρας για συσχέτιση των υποθέσεων των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Στην επιστολή, που αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ, στηλιτεύεται και το γεγονός ότι η Ε.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ των Ελλήνων αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εκδίδει στην Τουρκία τους αξιωματικούς.



Μάλιστα, ο Ερντογάν, διά του αντιπροσώπου του, φτάνει σε σημείο να λέει ότι περιμένει «την έκδοση των 8 δολοφόνων άμεσα» και διαβεβαιώνει ότι «οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία», αφήνοντας να εννοηθεί όμως ότι το δεύτερο προϋποθέτει να έχει υπάρξει το πρώτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο