Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου σε Αθήνα: Μας είχαν υποσχεθεί τους «8»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στο Anadolu, υποστήριξε ότι ο Νίκος Κοτζιάς του είχε πει ότι «πραξικοπηματίες δεν γίνονται δεκτοί στην Ελλάδα».

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου σε Αθήνα: Μας είχαν υποσχεθεί τους «8»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Τούρκου Υπ. Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την χορήγηση ασύλου σε ακόμη έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Είναι «περίεργη απόφαση» είπε ο κ. Τσαβούσογλου, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο «Anadolu», υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να τους επιστρέψει στην Τουρκία.

Επανέλαβε το επιχείρημα της Άγκυρας ότι «Τσίπρας και Κοτζιάς ήθελαν να τους δώσουν στην Τουρκία» και μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε στον ίδιο ότι «πραξικοπηματίες δεν γίνονται δεκτοί στην Ελλάδα».

«Η ελληνική δικαιοσύνη που λένε πως είναι ανεξάρτητη δέχτηκε πιέσεις και δίνει άσυλο στους πραξικοπηματίες» υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την ώρα που προκαλεί αίσθηση η συσχέτιση από την Άγκυρα της τύχης των «8» Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

Επιστολή - πρόκληση της Άγκυρας προς την Ε.Ε: Συνδέει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με τους «8»

Προκλητική επιστολή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία η τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη συνδέεται άμεσα με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και ήδη έχει χορηγηθεί σε 3 από αυτούς.

Μέσω της επιστολής προς τον Αντόνιο Ταγιάνι, αποκαλύπτεται το παιχνίδι εκβιασμού του Ερντογάν, καθώς είναι η πρώτη έγγραφη επιβεβαίωση του σχεδίου της Άγκυρας για συσχέτιση των υποθέσεων των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Στην επιστολή, που αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ, στηλιτεύεται και το γεγονός ότι η Ε.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ των Ελλήνων αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εκδίδει στην Τουρκία τους αξιωματικούς.



Μάλιστα, ο Ερντογάν, διά του αντιπροσώπου του, φτάνει σε σημείο να λέει ότι περιμένει «την έκδοση των 8 δολοφόνων άμεσα» και διαβεβαιώνει ότι «οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία», αφήνοντας να εννοηθεί όμως ότι το δεύτερο προϋποθέτει να έχει υπάρξει το πρώτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v