Σημαντικά ευρήματα αποκαλύφθηκαν φέτος στην περιοχή Παλαιοχώρια της Αμαρύνθου Ευβοίας, όπου το 2017 εντοπίστηκε το ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος, ένα από τα πιο σημαντικά ιερά της Εύβοιας.
Μεταξύ αυτών ένα ομοίωμα χάλκινης φαρέτρας, που αποτελεί τμήμα αγαλματιδίου της Αρτέμιδος και μία νέα βάση γλυπτού που φέρει τα ονόματα της Αρτέμιδος, του Απόλλωνα και της Λητούς, καθώς και ένα ακόμα μεγάλο θεμέλιο.
Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα παραπάνω ευρήματα που εντοπίστηκαν στις φετινές ανασκαφικές εργασίες (τέλη Ιουνίου ως αρχές Αυγούστου 2018) και οι οποίες διεξήχθησαν υπό την διεύθυνση του καθηγητή Karl Reber του Πανεπιστημίου της Λωζάνης, Διευθυντή της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα και της Αμαλίας Καραπασχαλίδου, επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων Ευβοίας, «ενισχύουν την άποψη ότι ο ναός βρίσκεται σε αυτήν την περιοχή και αναμένεται να εντοπιστεί τα επόμενα χρόνια».
Διαβάστε περισσότερα στο real.gr