Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΔΕ για την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας διέταξε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ

«Προφανώς όταν κάτι συμβαίνει κάτι φταίει. Για να το δει κάποιος όμως, όχι με τρόπο επικοινωνιακό αλλά ουσιαστικό, πρέπει να το δει εις βάθος. Αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη.

  • Real.gr
ΕΔΕ για την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας διέταξε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ για την επίθεση αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας το βράδυ της Δευτέρας.

Νωρίτερα, έρευνες για το πώς οι αστυνομικοί εκτελούν τα καθήκοντα τους, σε κάθε περίπτωση όπως στο συγκεκριμένο επεισόδιο, είχε ανακοινώσει πέραν των άλλων, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, κατά τις δηλώσεις της μετά την επίσκεψη της στο αστυνομικό τμήμα το μεσημέρι, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν τάχιστα οι απαραίτητες κινήσεις για να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες.


«Προφανώς όταν κάτι συμβαίνει κάτι φταίει. Για να το δει κάποιος όμως, όχι με τρόπο επικοινωνιακό αλλά ουσιαστικό, πρέπει να το δει εις βάθος. Αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα».

Σε ερώτηση τι πρέπει να αισθάνεται ο πολίτης όταν «δεν μπορούν να προστατευθούν τα αστυνομικά τμήματα» η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε:

«Αυτό το οποίο παλεύουμε και θα παλέψουμε και θα το καταφέρουμε, είναι να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Καταλαβαίνετε ότι μικρά, μεγαλύτερα, δυσκολότερα και ευκολότερα περιστατικά συμβαίνουν. Αυτό ακριβώς όμως, δεν αντιμετωπίζεται με λόγια. Αντιμετωπίζεται με πράξεις. Δεν αντιμετωπίζεται με κανενός τύπου επικοινωνιακή πολιτική».

Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή μέτρων από το υπουργείο η κ. Γεροβασίλη ανέφερε:

«Θα είμαστε άμεσοι και γρήγοροι σταδιακά».

Στην συνέχεια τόνισε ότι το υπουργείο το απασχολεί πολύ η ανασφάλεια των εργαζομένων και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να δούμε και αν ο κάθε εργαζόμενος στη θέση του κάνει τα καθήκοντά του... Υπάρχουν ζητήματα και πρέπει να δούμε αυτοί που υπάρχουν και πώς εκτελούν τα καθήκοντά τους κάθε φορά. Και θα αντιμετωπίσουμε και αυτό».

Σε διευκρινιστική ερώτηση αν θα γίνουν έρευνες για τη συμπεριφορά των αστυνομικών για το χθεσινό επεισόδιο, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε:

«Σε όλα θα γίνουν. Σε όλα τα επεισόδια θα γίνονται έρευνες για τη συμπεριφορά όλων... Και ημών συμπεριλαμβανομένων. 'Αρα όλων. Και των αστυνομικών».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v