Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος στον realfm: Το θέμα των συντάξεων θα λυθεί εντός του 2018

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι "το θέμα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων πρέπει να ξεκαθαρίσει στο ΣτΕ γιατί με απόφαση του 2015 ορίζεται ότι μόνο όσοι είχαν καταθέσει προσφυγές θα πληρωθούν".

  • Real.gr
Πετρόπουλος στον realfm: Το θέμα των συντάξεων θα λυθεί εντός του 2018

"Το Σύνταγμα προβλέπει ειδικές διατάξεις για την καταβολή οποιουδήποτε ποσού αφορά σε σύνταξη, μισθό χορηγία. Προβλέπει - ανεξαρτήτως από τις όποιες δικαστικές αποφάσεις οι οποίες κατά τις διατάξεις του Συντάγματος η διοίκηση θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές- τον τρόπο καταβολής, ο οποίος είναι καθορισμένος. Συγκεκριμένα πρέπει να υπάρχει οργανικός, ειδικός νόμος για την καταβολή. Έτσι έγινε και με τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων" υποστήριξε ο Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε ότι "το θέμα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων πρέπει να ξεκαθαρίσει στο ΣτΕ γιατί με απόφαση του 2015 ορίζεται ότι μόνο όσοι είχαν καταθέσει προσφυγές θα πληρωθούν. Εγώ λέω ότι αν αποφασιστεί κάτι διαφορετικό, η πληρωμή θα είναι για όλους, άρα θα πρέπει να υπάρξει νόμος. Το ΣτΕ έχει ήδη πει ότι δεν θα δοθεί σε όλους. Ποιος προδικάζει ότι σε μια νέα απόφαση του ΣτΕ θα πει ότι θα πρέπει να τα πάρουν όλοι;".

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v