Η Κραμπ-Καρενμπάουερ δηλώνει υπέρ του Συμφώνου του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

"Είναι κυρίως τα ακροδεξιά λαϊκίστικα κόμματα που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Σύμφωνο Μετανάστευσης για να υποκινήσουν αντιδράσεις", δήλωσε η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ δηλώνει υπέρ του Συμφώνου του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

Υπέρ του Συμφώνου του ΟΗΕ για τη μετανάστευση τάχθηκε η γενική γραμματέας του CDU και υποψήφια για τη διαδοχή της Άγγελα Μέρκελ στην προεδρία του κόμματος, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

"Είναι κυρίως τα ακροδεξιά λαϊκίστικα κόμματα που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Σύμφωνο Μετανάστευσης για να υποκινήσουν αντιδράσεις", δήλωσε η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ στις εφημερίδες του ομίλου Funke. "Εάν εναρμονίσουμε τις πολιτικές μας στη Γερμανία με αυτό, θα υποστούμε οι ίδιοι μια απίστευτη ήττα - και οι ακροδεξιοί λαϊκιστές θα έχουν ήδη την πρώτη επιτυχία τους" πρόσθεσε.   

Το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση "παρέχει μια -νομικά μη δεσμευτική- βάση για συμφωνίες μεταξύ των χωρών προέλευσης και των χωρών προορισμού, ώστε να μην υπάρχει καν η μετανάστευση", δήλωσε η Κραμπ-Καρενμπάουερ. "Ως εκ τούτου, το σύμφωνο για χώρες όπως η Γερμανία είναι θετικό παρά αρνητικό".   

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ προειδοποίησε το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και τάχθηκε κατά της πρόκλησης νέων εκλογών. "Δεν επιδιώκω νέες εκλογές. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ευθύνη που ξεπερνά τη Γερμανία", τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v