Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας: 4 τρόποι για να μάθουν να εκτιμούν όσα κάνετε για εκείνα

Όταν τα παιδιά θεωρούν τους γονείς τους δεδομένους και δεν τους εκτιμούν, μεγαλώνουν χωρίς να μάθουν κάτι σημαντικό: Την έννοια της ευγνωμοσύνης!

  • Mama365.gr
Κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας: 4 τρόποι για να μάθουν να εκτιμούν όσα κάνετε για εκείνα

Είμαι μητέρα εδώ και δέκα χρόνια. Και μάλιστα, μητέρα «παραδοσιακή». Αυτό σημαίνει πως η προτεραιότητά μου είναι πάντα η κόρη μου. Διαμορφώνω το πρόγραμμά μου σύμφωνα με τις ανάγκες της, δουλεύω, μαγειρεύω, πλένω τα ρούχα της, της μιλάω, της διαβάζω, την φέρνω σε επαφή με θέματα κοινωνικά και πολιτιστικά, συζητάμε, παίζουμε, και κάνουμε όλα όσα κάνετε κι εσείς με τα παιδιά σας.

Πρόσφατα την άκουσα να λέει πως δεν κάνω αρκετά για εκείνη και πως η δουλειά με απορροφά πολύ. Στην αρχή ένιωσα αδικημένη. Έπειτα θύμωσα και τελικά στεναχωρήθηκα. Έβαλα στο μικροσκόπιο τη συμπεριφορά μου κι εντόπισα τα λάθη και τις παραλείψεις μου. Σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορώ να διορθώσω και να βελτιώσω, μα, παίρνοντας απόσταση από τα γεγονότα και βλέποντας με ψυχραιμία την μεγάλη εικόνα, κατέληξα πως ένα από τα λάθη μου είναι πως δεν της έχω μάθει να εκτιμά όσα κάνω για εκείνη.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο mama365.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v