Καθελκύστηκε η νέα κορβέτα κατηγορίας Karakurt η του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, στο ναυπηγείο Zelenodolsk στην περιοχή του Βόλγα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Σώματος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Η τελευταία κορβέτα κατηγορίας Project-22800 εντάχθηκε στο οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, έπειτα από την παράδοσή του στο Σώμα από το Ναυπηγείο Zelenodolsk, ενώ με εντολή του Ναυτικού Διοικητή Ναυάρχου Vladimir Korolyov, το πολεμικό πλοίο έχει ονομαστεί Tucha», δήλωσε ο Igor Dygalo.
Η κορβέτα κατηγορίας Karakurt είναι προϊόν της σειράς παραγωγής των μικρών αυτών πολεμικών πλοίων με τρομερά πυραυλικά συστήματα, που έχει ξεκινήσει για τον εξοπλισμό και την ενίσχυση των δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.
Διαβάστε περισσότερα στο real.gr