Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ναρκαλιευτές στο Μονολίθι Πρέβεζας: Οι βροχές αποκάλυψαν νάρκες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Οι βροχές αποκαλύπτουν νάρκες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κάθε χειμώνα, αλλά φέτος ο αριθμός τους σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες του Στρατού.

Ναρκαλιευτές στο Μονολίθι Πρέβεζας: Οι βροχές αποκάλυψαν νάρκες του Β Παγκοσμίου Πολέμου

Σε μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Ηπείρου, στο Μονολίθι Πρέβεζας, έπιασαν δουλειά στρατιωτικοί του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν πάνω από δέκα νάρκες, στις όχθες ενός ρέματος.

Σημειώνεται ότι μια ανάλογη επιχείρηση, σε μικρότερη όμως έκταση, έκανε το ΤΕΝΞ τον Νοέμβριο του 2014, όταν είχαν εντοπιστεί τρεις νάρκες από κατοίκους που έκαναν βόλτα στην ίδια περιοχή.

Οι στρατιωτικοί ανέσυραν αρκετές νάρκες, αλλά δεν μπόρεσαν να ψάξουν σε όλη την παραλία, επειδή τους πρόλαβε ο χειμώνας. Τότε παρέμεινε κλειστή η εθνική οδός Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από τη διασταύρωση για Νικόπολη μέχρι το Κανάλι Πρέβεζας.

Οι βροχές αποκαλύπτουν νάρκες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κάθε χειμώνα, αλλά φέτος ο αριθμός τους σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες του Στρατού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί, ωσότου «σαρωθεί» το σύνολο σχεδόν της παραλίας και εφόσον δεν χρειαστεί ενίσχυση η δεύτερη ομάδα του ΤΕΝΞ που επιχειρεί στην Ήπειρο.

πηγή: epiruspost.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v