Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμβούλιο Γερμανικών Οφειλών: Να σταλεί στο Βερολίνο το μήνυμα ότι δεν αστειευόμαστε

Ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης τόνισε ότι «αυτό που προέχει είναι να σφυρηλατηθεί η εθνική ενότητα και να σταλεί μήνυμα στο Βερολίνο ότι δεν αστειευόμαστε με αυτό το ζήτημα,

  • Real.gr
Συμβούλιο Γερμανικών Οφειλών: Να σταλεί στο Βερολίνο το μήνυμα ότι δεν αστειευόμαστε

Την εκτίμηση ότι «προέχει να σταλεί στο Βερολίνο το μήνυμα ότι δεν αστειευόμαστε με το ζήτημα των γερμανικών οφειλών» και ότι «είναι προς το συμφέρον της γερμανικής κυβέρνησης να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις», εξέφρασε ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, Αριστομένης Συγγελάκης.

Μιλώντας στον Realfm 97, 8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο κ. Συγγελάκης τόνισε ότι «αυτό που προέχει είναι να σφυρηλατηθεί η εθνική ενότητα και να σταλεί μήνυμα στο Βερολίνο ότι δεν αστειευόμαστε με αυτό το ζήτημα, ότι ανεξαρτήτως πολιτικών εξελίξεων και το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, αυτό θα είναι ψηλά στην ατζέντα, στην προτεραιότητά της και δεν θα αφήσουμε να περάσουν πάλι χρόνια ολιγωρίας. Αν το καταλάβει η γερμανική κυβέρνηση, θα καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον της να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις γιατί αν απορρίψει τη ρηματική διακοίνωση της κυβέρνησης θα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για δικαστική διεκδίκηση και μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων μπροστά σε ασύμμετρες καταστάσεις. Νομίζω ότι θα προτιμήσει έναν δίκαιο συμβιβασμό παρά μία περιπλάνηση στο άγνωστο».

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v