Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Στις ευρωεκλογές είναι αναγκαίο να ενισχυθεί ένα κόμμα με καθαρή ευρωπαϊκή φωνή

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε πως η γραφειοκρατία, η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης και οι υψηλοί φόροι και εισφορές στη μεσαία τάξη, αποτελούν τα «αγκάθια» για τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Θεοδωράκης: Στις ευρωεκλογές είναι αναγκαίο να ενισχυθεί ένα κόμμα με καθαρή ευρωπαϊκή φωνή

«Το ποιους θα στείλει και ο Κορίνθιος στην Ευρωβουλή έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του, την Κόρινθο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ηλέκτρα», ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τους πολίτες «να μην παραδοθούν σε παλιό και νέο καθεστώς αλλά να επιλέξουν ξανά το Ποτάμι, μία διαφορετική φωνή για την χώρα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε πως η γραφειοκρατία, η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης και οι υψηλοί φόροι και εισφορές στη μεσαία τάξη, αποτελούν τα «αγκάθια» για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων. Τρανταχτό παράδειγμα η γραφειοκρατία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία στέρησε την ψήφο από 480.000 Έλληνες που έφυγαν για το εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης.

Υπογράμμισε την κρισιμότητα των ευρωεκλογών αναφέροντας ενδεικτικά δύο αποφάσεις που θα παρθούν την επόμενη πενταετία: «Αρχικά υπάρχει μία προσπάθεια να ξαναοριστεί η αγροτική πολιτική της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας. Η δεύτερη αφορά στο ευρωπαϊκό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο θέτει και ο Πρόεδρος Μακρόν με την πρόταση για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε λάθος να αισθάνονται οι Έλληνες πως απομακρύνονται από την Ευρώπη και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει κανένας Έλληνας που να σκέφτεται πως μία άλλη συμμαχία, μία άλλη γειτονιά, θα τον έκανε να αισθάνεται πιο ασφαλής; Σκεφτείτε πόσο βασανίζονται οι Βρετανοί, μία τεράστια δύναμη, με το Brexit. Η Ελλάδα δεν έχει δρόμο εκτός ΕΕ. Πρέπει να φτιάξουμε την Ευρώπη, να φτιάξουμε τη γειτονιά μας και να ζήσουμε πολύ πιο άνετα μέσα στην Ευρώπη.»

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να σταματήσουν να επηρεάζονται από πράσινους, κόκκινους και μπλε δημαγωγούς και να επιλέξουν το Ποτάμι για τρεις λόγους: Τις προτάσεις του για την Ευρώπη, το ψηφοδέλτιο του Κινήματος που κατά το 1/3 αποτελείται από παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό και επειδή «ο πολίτης έχει απέναντί του έναν καθαρό πολιτικό οργανισμό που δεν κάνει «κωλοτούμπες» ανάλογα με τη θέση του φεγγαριού. «Ειδικά στις ευρωεκλογές είναι αναγκαίο να ενισχυθεί ένα κόμμα με καθαρή ευρωπαϊκή φωνή», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v