Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΚΕ: Στήνονται κάλπικα «προοδευτικά μέτωπα» για τη δήθεν αντιμετώπιση της ακροδεξιάς σε Ελλάδα - ΕΕ

«Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής στους μεγάλους αγώνες του λαού κατά τη διάρκεια της 7ετούς δικτατορίας, χαιρετίζει τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των αγωνιστών, την προσφορά των χιλιάδων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ιδρύθηκε το 1968, μεσούσης της δικτατορίας» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

  • Real.gr
ΚΚΕ: Στήνονται κάλπικα «προοδευτικά μέτωπα» για τη δήθεν αντιμετώπιση της ακροδεξιάς σε Ελλάδα - ΕΕ

«Η συμπλήρωση 52 χρόνων από τη μαύρη επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, αποτελεί ευκαιρία για να διδαχτούμε και να τιμήσουμε την προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, όλων όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, υπέστησαν βασανιστήρια, συνέβαλλαν με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης. Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής στους μεγάλους αγώνες του λαού κατά τη διάρκεια της 7ετούς δικτατορίας, χαιρετίζει τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των αγωνιστών, την προσφορά των χιλιάδων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ιδρύθηκε το 1968, μεσούσης της δικτατορίας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται οτι «η επιβολή της δικτατορίας, το 1967, δεν ξεπήδησε από το κενό, γεννήθηκε από την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος και βρήκε έτοιμο το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, με κύριο χαρακτηριστικό τον αντικομμουνισμό και τους μηχανισμούς καταστολής του μετεμφυλιακού κράτους. Είχε την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, υπηρέτησε τους σχεδιασμούς τους, άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο».

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v