Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωράκης: Είμαστε το μόνο ευρωπαϊκό κόμμα σε Ελλάδα και ΕΕ

Δεν θα επιστρέψουμε φοβισμένοι πίσω από τα σύνορά μας κάνοντας το χατίρι των εθνικιστών, των λαϊκιστών και των συντηρητικών, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του Ποταμιού.

  • Real.gr
Θεοδωράκης: Είμαστε το μόνο ευρωπαϊκό κόμμα σε Ελλάδα και ΕΕ

«Το Ποτάμι είναι το μόνο ευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που, κόντρα στο κομματικό συμφέρον, αποφάσισε να έχει 16 υποψηφίους οι οποίοι δεν ζουν στην Ελλάδα» παρακούοντας την παλαιοκομματική συνταγή που επιτάσσει την επιλογή των υποψηφίων μόνο από μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων» τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ποταμιού στο Πεδίο του Άρεως ο κ. Θεοδωράκης παρουσίασε το «το πιο δημιουργικό και αληθινό ψηφοδέλτιο των ευρωπαϊκών εκλογών», όπως το χαρακτήρισε.

Απώτερος σκοπός της μάχης των ευρωεκλογών του Μαΐου σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη είναι «η αρπαγή της Ευρώπης να είναι για την Αναγέννηση και όχι για την καταστροφή της, όπως θέλουν κάποιοι». Υπογράμμισε πως «δεν θα επιστρέψουμε φοβισμένοι πίσω από τα σύνορά μας κάνοντας το χατίρι των εθνικιστών, των λαϊκιστών και των συντηρητικών» και ζήτησε από τους προοδευτικούς, φιλελεύθερους ανθρώπους, οι οποίοι τολμούν στη ζωή τους να παιδεύονται και να πετυχαίνουν τους στόχους τους, να κάνουν την τολμηρή κίνηση και να στηρίξουν το πιο «αναγεννησιακό» ψηφοδέλτιο της χώρας.

Τέλος, χαρακτήρισε ντροπή του πολιτικού συστήματος και της διακομματικής γραφειοκρατίας των Υπουργείων να επιμένουν, εν έτη 2019, στην αυτοπρόσωπη παρουσία των Ελλήνων στα προξενεία, δυο μήνες πριν τις εκλογές προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου. «Πρέπει όλοι στην Ελλάδα να μάθουν ποιος κλείνει την πόρτα στην εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό», τόνισε. Και κατέληξε: «Θα ψηφίσουμε όμως εμείς, θα ψηφίσουν τα αδέλφια τους, οι φίλοι τους, οι γονείς τους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v