Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο

«Η σταθερότητα σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ληφθούν υπ’ όψιν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ». Η πρώτη αντίδραση στις πιθανές κυρώσεις για τους S-400.

Ερντογάν: Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως για να υπάρξει σταθερότητα στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα συμφέροντα της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Παράλληλα ανέφερε πως η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα και πρότεινε διάλογο και συνεργασία για να επιλυθούν τα προβλήματα.

Σε ομιλία του σε δείπνο ιφτάρ λόγω Ραμαζανιού προς τους πρεσβευτές χωρών που ζουν στην Τουρκία ο Ερντογάν ανέφερε πως «η σταθερότητα στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ληφθούν υπ’ όψιν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της »Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Πιστεύω πως όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη βλέπουν πως δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα. Εμείς όπως όλα τα προβλήματα μας και αυτό θέλουμε να τα επιλύσουμε με συναντήσεις, διάλογο αλλά και με συνεργασία».

Ο Ερντογάν αντέδρασε και στις πιθανές κυρώσεις που σχεδιάζονται εναντίον της Άγκυρας λόγω της αγοράς των ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικού συστήματος S-400 αλλά και λόγω των ερευνών που σχεδιάζει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.

«Εμείς είμαστε χώρα του ΝΑΤΟ. Άρα δεν μπορούμε να ανεχθούμε οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ να μας συμπεριφερθούν με λάθος τρόπο. Να είσαι μέλος του ΝΑΤΟ, να είσαι στρατηγικός εταίρος του ΝΑΤΟ και μετά να μιλούν για κυρώσεις εναντίον σας! Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να κατανοήσουμε. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιος συνεταιρισμός, συμμαχία», δήλωσε ο Ερντογάν.

πηγή: eleftherostypos.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v