Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ειδικοί απαντούν: Τί πρέπει να προσέξουμε όταν τα παιδιά μεγαλώνουν με τη γιαγιά και τον παππού;

Όταν και οι δύο γονείς δουλεύουν μακριά από τα μικρά σε ηλικία παιδιά τους και την ανατροφή αναλαμβάνουν οι παππούδες τι πρέπει να προσέξουν όλοι ( γονείς & συγγενείς); Ευχαριστώ! 

  • Mama365.gr

 

 Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι. Η εργασία δύσκολη, τα οικονομικά δύσκολα. Οι γονείς συχνά για να τα καταφέρουν, καταφεύγουν σε λύσεις που δε θα ήταν απαραίτητα η πρώτη τους επιλογή. Μια τέτοια συνήθης συνθήκη είναι οι παππούδες να αναλαμβάνουν το μεγάλωμα των παιδιών.

Η συνθήκη αυτή είναι δύσκολη ανεξάρτητα από την ικανότητα των παππούδων, διότι τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά στερούνται ποιοτικό και όμορφο χρόνο μεταξύ τους.

Είναι σημαντικό για τους γονείς να έχουν κατά νου ότι η σχέση με τα παιδιά τους δε διαπραγματεύεται. Είναι γονείς και είναι εξαιρετικά σημαντικοί ανεξάρτητα από το ωράριο εργασίας τους.

Επιστρέφοντας από τη δουλειά τους, χρειάζεται να μη είναι έντρομοι για το τι κακό έχει γίνει ή γεμάτοι ενοχές που άφησαν το παιδί τους, αλλά γεμάτοι λαχτάρα να ζήσουν με το παιδί τους συγκλονιστικές εμπειρίες!

Η καλή διάθεση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για το μεγάλωμα των παιδιών, αφού κερδίζει την εμπιστοσύνη τους κι έτσι τα παιδιά διαμορφώνουν ισορροπημένες σχέσεις με εσάς αλλά και με τους γύρω τους.

Όταν όλοι όσοι ασχολούνται με το παιδί το νοιάζονται, το φροντίζουν και του φέρονται τρυφερά, τότε το θα βγει κερδισμένο!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο mama365.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v