Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα παιδιά ακούν με την καρδιά και όχι με τα’ αυτιά. Να είστε ειλικρινείς!

«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα» λέει το γνωστό τραγούδι υπενθυμίζοντάς μας ότι τα παιδιά ακούν με την καρδιά και όχι με τ’ αυτιά. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μαζί τους. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να τα ξεγελάσουμε…

  • Mama365.gr
Τα παιδιά ακούν με την καρδιά και όχι με τα’ αυτιά. Να είστε ειλικρινείς!
Η ειλικρίνεια είναι ο θεμέλιος λίθος της ευτυχίας καθώς αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ηθικής και συναισθηματικής ανάπτυξης ενός ανθρώπου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι προσπαθούμε από νωρίς να την διδάξουμε στα παιδιά μας. Ωστόσο, δεν είναι εύκολη υπόθεση: από τη μία απαιτεί κόπο και υπομονή για να διδαχθεί και από την άλλη, δεν είναι λίγες οι φορές που εμείς οι ίδιοι δυσκολευόμαστε να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα.

Συχνά αδυνατούμε να είμαστε ειλικρινείς τόσο με τους άλλους μα κυρίως με τον εαυτό μας. Γι’ αυτό και θα προσπαθήσουμε να κρύψουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας ή θα πούμε «αθώα» ψεματάκια προκειμένου να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας. Τα παιδιά, όμως, ακόμη κι αν είναι μικρά διαθέτουν συναισθηματική νοημοσύνη και μπορούν να μας καταλάβουν.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο mama365.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v