
Υποσχέσεις για πολλά γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού έδωσε ο Ντιόγο Λουίς Σάντο.
Το νέο μεγάλο αστέρι των νταμπλούχων μίλησε για όλους και για όλα στον NovaΣΠΟΡ FM. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του, στην θέση την οποία προτιμά να αγωνίζεται, στον συμπατριώτη του Κεϊρίσον για τον οποίο ενδιαφέρονται οι πειραιώτες, αλλά και στα μεγάλα αστέρια της «σελεσάο».
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντιόγο:
Γιατί τον αποκαλούν νέο Πάτο: «Ούτε εγώ ξέρω. Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του. Έχουμε εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού».
Σε ποια θέση προτιμά να αγωνίζεται: «Και στη Βραζιλία, σε άλλους αγώνες έπαιζα μόνος μου μπροστά και σε άλλους με παρτενέρ. Ανάλογα με το τι ζητούσε ο προπονητής μου. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα στην Ελλάδα. Εγώ νομίζω πως με βολεύει περισσότερο να μένω ελεύθερος. Να είμαι στην επίθεση, αλλά να μπορώ να γυρίζω και να παίρνω μπαλιές».
Αν έχει προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον: «Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, κυρίως στα μαρκαρίσματα. Σιγά-σιγά προσαρμόζομαι. Δεν έχετε δει ακόμη τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο προσαρμογής μου μέχρι τώρα. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ο τρόπος που με αντιμετώπισαν οι συμπαίκτες μου, καθώς συνάντησα και συμπατριώτες μου, όπως ο Ντουντού και ο Λεονάρντο. Η συμπεριφορά του Ολυμπιακού απέναντί μου ήταν τέλεια, όπως και των συμπαικτών μου. Όλα αυτά με βοήθησαν να προσαρμοστώ πιο εύκολα. Η Ελλάδα μοιάζει πολύ με τη Βραζιλία, σε ό,τι αφορά στο κλίμα και τους ανθρώπους. Έμεινα σχεδόν ένα μήνα εκτός δράσης λόγω των διαπραγματεύσεων και θα είμαι καλύτερος στη συνέχεια».
Πόσα γκολ υπόσχεται πως θα πετύχει τη φετινή περίοδο: «Δεν είναι σωστό να πω ότι θα βάλω έναν συγκεκριμένο αριθμό γκολ και να βάλω παραπάνω ή λιγότερα. Ας πούμε 15 γκολ. Θα μου άρεσε να σκοράρω απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους μας, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Ακόμη καλύτερα, αν σκοράρω κιόλας».
Αν έπρεπε να διαλέξει έναν παίκτη στον Ολυμπιακό που κάνει τη διαφορά ποιος θα ήταν αυτός: «Είναι πολύ δύσκολο να πω. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ ισχυρή ομάδα. Υπάρχουν τέτοιοι παίκτες, όπως ο Μπελούτσι, ο Τζόρτζεβιτς και ο Γκαλέτι, αλλά το γκρουπ των παικτών του Ολυμπιακού είναι πολύ ισχυρό».
Για τον Κιερίσον, μεταγραφικό στόχο της ομάδας του: «Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης. Μας έχουν καλέσει μαζί σε κάποιες εθνικές ομάδες και η αλήθεια είναι πως είναι πολύ καλός».
Με ποια ομάδα της Βραζιλίας θα συνέκρινε τον Ολυμπιακό: «Μου θυμίζει τη Σάο Πάουλο και τη Γκρέμιο σε στυλ παιχνιδιού, αλλά σαν μεγαλείο ομάδας τη Σάο Πάουλο. Από πλευράς φιλάθλων την Κορίνθιανς και τη Φλαμένγκο».
Για το αν έχει μιλήσει με τον Ντούνγκα για την εθνική ομάδα: «Όχι, δεν έχουμε μιλήσει. Με ενδιαφέρει πολύ να ενσωματωθώ στην ανδρών. Προτεραιότητά μου τώρα είναι ο Ολυμπιακός».
Ποια είναι η καταλληλότερη ενδεκάδα για την σελεσάο, σύμφωνα με τον ίδιο: Ο Σέζαρ στο τέρμα, Μαϊκόν ή Ντάνι Άλβες, Ζουάν, Λούσιο, Λεονάρντο (του Ολυμπιακού), Ντούντου, Ραμίρεζ, Κακά, Ροναλντίνιο, Ρομπίνιο και Λουίς Φαμπιάνο»
Ποιον θεωρεί κορυφαίο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή: «Από αυτούς που πρόλαβα εγώ να δω να παίζουν, ξεχωρίζω τον Ρονάλντο. Είναι ένα φαινόμενο. Από βίντεο που έχω δει, ο Πελέ είναι ο κορυφαίος, χωρίς καμία αμφισβήτηση. Ο Ροναλντίνιο είναι πολύ καλός παίκτης, έχει στοιχεία που ελάχιστοι ποδοσφαιριστές έχουν. Όμως ο Ρονάλντο είχε έναν συνδυασμό τεχνικής και δύναμης, που λίγοι ποδοσφαιριστές διαθέτουν. Πιστεύω και θέλω πάρα πολύ να επιστρέψει δυνατός στο γήπεδο. Είναι πολύ πιθανό να μην φτάσει στα παλιά επίπεδα, αλλά πιστεύω πως θα ξαναπαίξει μπάλα».
Ποιον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή θα έφερνε στον Ολυμπιακό, αν είχε τη δυνατότητα: «Θα έλεγα τον Κακά».
Για τα παιδικά του χρόνια: «Η οικογένειά μου ήταν φίλαθλοι της Φλουμινένσε. Εγώ κι ο παππούς μου υποστηρίζαμε την Πορτουγκέζα. Ήταν το παράπονο της μητέρας μου ότι δεν έκανα τίποτα άλλο από το να παίζω ποδόσφαιρο. Μικρός ήταν ίνδαλμά μου ο Ρονάλντο και ονειρευόμουν πως ήμασταν συμπαίκτες σε όποια ομάδα και αν ήταν. Δεν υπάρχει παιδί που να παίζει μπάλα και να μην κάνει τέτοια όνειρα».
Ποιες ομάδες έχει ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι τώρα: «Από όσα έχω δει, μου άρεσε πολύ η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής στο τελευταίο παιχνίδι».
Τι απαντά στις «κατηγορίες» πως πέφτει εύκολα για να εκβιάσει σφυρίγματα υπέρ του: «Αυτό το λένε όσοι είδαν 2-3 ματς δικά μου. Θα πρέπει να με δουν μία ολόκληρη σεζόν για να κρίνουν καλύτερα. Αν έχω την ευκαιρία να σκοράρω, θα το κάνω, δεν θα πέσω για να εκμαιεύσω σφυρίγματα. Είναι παραμύθια των αντιπάλων ότι κάνω θέατρο».