Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισόπαλοι οι "αιώνιοι", κερδισμένος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έφυγε αλώβητος από το ΟΑΚΑ καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Παναθηναϊκό και διατήρησε τη διαφορά των 5 βαθμών από τους "πράσινους" και την ΑΕΚ.

  • Ant1
Ισόπαλοι οι αιώνιοι, κερδισμένος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έφυγε αλώβητος από το ΟΑΚΑ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Παναθηναϊκό και διατήρησε τη διαφορά των 5 βαθμών από τους "πράσινους" και την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε κέρδισαν τις εντυπώσεις, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" του Ερνέστο Βαλβέρδε πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας και έμειναν και πάλι μόνοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το εκατοστό ντέρμπι των "αιωνίων" δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει. Η σκοπιμότητα κέρδισε το θέαμα, με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 14ο λεπτό, όταν ο Νικοπολίδης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Γκάμπριελ και ο Ολυμπιακός απάντησε στο 23', με τον Τζιώλη να διώχνει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Τοροσίδη.

Τι άλλο είδαμε στο πρώτο ημίχρονο; Τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται στο 20' για αντικανονικό μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Μάντζιο μέσα στη μεγάλη περιοχή και τους φιλοξενούμενους να χάνουν με τραυματισμό τον Ζεβλάκοφ και να επιστρατεύεται ο Γκαλίτσιος από τον Ερνέστο Βαλβέρδε για να τον αντικαταστήσει.

Οι παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε ήθελαν περισσότερο τη νίκη και το έδειξαν στις αρχές της επανάληψης. Στο 47ο λεπτό ο Γκάμπριελ βρέθηκε στην περιοχή και σούταρε, η μπάλα όμως εξοστρακίστηκε στον Γκαλίτσιο. Δύο λεπτά αργότερα σε μια γρήγορη κόντρα των γηπεδούχων ο Ζιλμπέρτο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή ύστερα από τη σέντρα του Γκάμπριελ και η ευκαιρία χάθηκε για τον Παναθηναϊκό.

Το "τριφύλλι" συνέχισε να πιέζει και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 62ο λεπτό με τον Μάντζιο. Από σέντρα του Γκάμπριελ, πάλι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε το "τσαφ", ο Μάντζιος έκανε το κοντρόλ σε δύο χρόνους και άμεσο πλασέ, αλλά ο Νικοπολίδης χωρίς να βλέπει και με το πόδι έδιωξε σε κόρνερ.

Τον ρυθμό του Παναθηναϊκού έκοψε ο καπνός που προκλήθηκε από τη φωτιά που άναψαν οι οπαδοί του στις εξέδρες. Το παιχνίδι διεκόπη για 5 λεπτά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έριξε στον αγωνιστικό χώρο την "παλιά φρουρά". Κοβάσεβιτς και Τζόρτζεβιτς πήραν τις θέσεις των Γκαλέτι και Λέτο, το "ερυθρόλευκο" κέντρο πήρε ανάσες και ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον βαθμό της ισοπαλίας, που ίσως αποδειχθεί χρυσός στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ (86΄ Ρουκάβινα), Καραγκούνης (57΄ Σαλπιγγίδης), Τζιόλης, Σιμάο, Βύντρα, Μάντζιος, Νίλσον, Σπυρόπουλος.
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ντομί, Στολτίδης, Γκαλέτι (83΄ Κοβάσεβιτς), Ντιόγκο, Ζεβλάκοφ (38΄ Γκαλίτσιος), Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Λέτο (80΄ Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι, Τοροσίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο