Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθαρή εντολή έλαβε η Νέα Δημοκρατία

Στις περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ με βάση το 97,02% των αποτελεσμάτων. Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 45,50% (165 έδρες), ενώ το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται στο 40,57% (117 έδρες), του ΚΚΕ στο 5,82% (12 έδρες) και του Συνασπισμού στο 3,22% (6 έδρες).

Καθαρή εντολή έλαβε η Νέα Δημοκρατία
Στις περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, με βάση το 97,02% των αποτελεσμάτων της επικράτειας, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των exit polls.

Ειδικότερα, το ποσοστό της ΝΔ διαμορφώνεται στο 45,50% και αντιστοιχεί σε 165 έδρες.

Την ίδια στιγμή στο ΠΑΣΟΚ το ποσοστό διαμορφώνεται στο 40,57%, που αντιστοιχεί σε 117 βουλευτές.

Εξάλλου, το ποσοστό του ΚΚΕ ανέρχεται στο 5,82% που αντιστοιχεί σε 12 έδρες, ενώ το ”θρίλερ” του Συνασπισμού φαίνεται να λήγει με την είσοδό του στη Βουλή με ποσοστό 3,22% και με 6 έδρες.

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε χθες τα εξής:

”Σήμερα, με την ψήφο σας, επισφραγίσατε την καθαρή αξίωσή σας για πολιτική αλλαγή. Για μια νέα πολιτική στη νέα εποχή που ζούμε.

Σήμερα δώσατε σαφή εντολή: Να πάμε, όλες και όλοι μαζί μπροστά. Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες κάθε Ελληνίδας, κάθε Έλληνα. Να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.

Η σημερινή απόφαση των Ελλήνων είναι για μας μεγάλη τιμή. Μεγάλο όμως είναι και το χρέος μας. Βρίσκομαι στην πολιτική για να προσφέρω. Τώρα, που η βούλησή σας έχει εκφραστεί, αισθάνομαι την υποχρέωση να επαναλάβω μια προσωπική μου δέσμευση:

Να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη σας. Να τηρήσω κάθε κεφάλαιο της συμφωνίας που συνυπογράψαμε. Να θέσουμε αμέσως σε εφαρμογή το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

Προτεραιότητά μας είναι:

* η Παιδεία και ο Πολιτισμός. Η επένδυση στη γνώση, στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στη νέα γενιά της πατρίδας μας.

* Μια νέα οικονομική πολιτική, που θα εξασφαλίζει ανάπτυξη παντού, ευημερία και περισσότερες δουλειές για όλους.

* Μια νέα αγροτική πολιτική, που θα δίνει τη δυνατότητα στον Έλληνα αγρότη να γίνει πιο ανταγωνιστικός στην Ευρώπη και τον κόσμο.

* Ένα κράτος με ανθρώπινο πρόσωπο, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Ένα κράτος πραγματικά κοινωνικό, στο πλευρό του πολίτη, την ώρα που το έχει ανάγκη. Που θα εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας πραγματικά υψηλού επιπέδου.

Όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη για να εξασφαλίσουμε μια δίκαιη, λειτουργική και ευρωπαϊκή λύση στο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου. Όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι οι καλύτεροι και οι ασφαλέστεροι που έγιναν ποτέ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δείξει η Ελλάδα, μέσα από αυτή την προσπάθεια, το σύγχρονο πρόσωπό της.

Είμαστε εδώ σήμερα, όχι για να θριαμβολογήσουμε, αλλά για να δηλώσουμε ότι από αύριο πιάνουμε δουλειά. Η νέα διακυβέρνηση, με σεμνότητα, με ταπεινότητα, με τόλμη και αποφασιστικότητα, με σίγουρα, ασφαλή βήματα, θα αγωνισθεί για να φέρουμε τον πολίτη στο επίκεντρο, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο κέντρο της πολιτικής.

Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Κερδισμένη είναι η Δημοκρατία, είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα που μας καλεί όλους να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Η Ελλάδα της αισιοδοξίας, της αυτοπεποίθησης, της σιγουριάς. Η Ελλάδα της δημιουργίας και της προκοπής. Η Ελλάδα που μας ενώνει.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, είτε ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, είτε ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, είτε ΚΚΕ, είτε ΣΥΝ, είτε ΔΗΚΚΙ, ή άλλα κόμματα, προχωρούμε από αύριο όλοι μαζί. Συνομίλησα νωρίτερα με τον Γ. Παπανδρέου και αρχηγούς των άλλων κομμάτων και τους ζήτησα να συνεργαστούμε στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Στον αγώνα για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε, την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε, κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μαζί, ενωμένοι, προχωράμε.

Οι Έλληνες μας εμπιστεύθηκαν τα όνειρα τους, τις προσδοκίες τους, τις φιλοδοξίες, τις ευαισθησίες τους. Μαζί ανοίγουμε τώρα μια νέα σελίδα. Φτιάχνουμε ένα καλύτερο μέλλον. Για όλες και για όλους” κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Κ. Καραμανλή για την εκλογή του, ενώ αργότερα προχώρησε σε δηλώσεις από το Ζάππειο.

”Εύχομαι στον κ. Καραμανλή επιτυχία στο έργο του για το καλό όλης της Ελλάδας”, είπε ο κ. Παπανδρέου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ”ακολουθήσει ποιοτική πολιτική, η οποία όμως θα είναι ασυμβίβαστη”. Θα ελέγχει, όπως είπε, την κυβέρνηση και παράλληλα θα υπάρχει παραγωγή νέων ιδεών και προτάσεων.

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για συναίνεση σε σημαντικά θέματα όπως το Κυπριακό και η παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, ενώ υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ Θα σταθεί ”ενάντια σε κάθε προσπάθεια ρεβανσισμού, δημιουργίας κομματικού κράτους ή αυταρχισμού”.

”Όταν πριν από ένα μήνα, στις 8 Φεβρουαρίου, ξεκίνησα και ξεκινήσαμε μια νέα αρχή, γνώριζα καλά ότι είχαμε ένα παρελθόν με λάθη, είχαμε κουράσει, αλλά γι’ αυτό ακριβώς ζήτησα από όλους ν’ αλλάξουμε. Από την πρώτη στιγμή τόνισα ότι ξεκινάμε μια νέα πορεία μαζί για τη νέα εποχή, με στόχο να μοιραστούμε τις κοινές μας αξίες σε αυτή την κοινωνία”, είπε ο κ. Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο