Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κανένας κίνδυνος πτώχευσης στην ευρωζώνη

Το Γιουρογκρούπ, το φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, δεν βλέπει κίνδυνο να υπάρξει πτώχευση κάποιου κράτους ή διάλυση της εν λόγω ζώνης, δήλωσε ο πρόεδρός της, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους φόβους αυτούς. «Εκτιμάμε ότι ο κίνδυνος να δούμε μια χώρα να εγκαταλείπει το χώρο του ευρώ και να εισάγει το δικό της εθνικό νόμισμα είναι

  • Ant1
Κανένας κίνδυνος πτώχευσης στην ευρωζώνη

Το Γιουρογκρούπ, το φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, δεν βλέπει κίνδυνο να υπάρξει πτώχευση κάποιου κράτους ή διάλυση της εν λόγω ζώνης, δήλωσε ο πρόεδρός της, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους φόβους αυτούς.

«Εκτιμάμε ότι ο κίνδυνος να δούμε μια χώρα να εγκαταλείπει το χώρο του ευρώ και να εισάγει το δικό της εθνικό νόμισμα είναι ένας κίνδυνος που δεν τίθεται», δήλωσε ο Γιούνκερ, στη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η αδυναμία πληρωμών ενός κράτους μέλους του χώρου του ευρώ δεν είναι ούτε αυτός ένας κίνδυνος που μπορεί να διατρέξουμε», προσέθεσε.

«Κανένα κράτος της ζώνης δεν αντιμετωπίζει προς το παρόν δυσκολίες  για να βρει χρηματοδοτήσεις στις αγορές, αν και ορισμένα κράτη δεν καταφέρνουν να χρηματοδοτηθούν παρά μέσω αυξημένων σπρεντ (η διαφορά των επιτοκίων με τα οποία δανείζονται τα κράτη)», δήλωσε ακόμη ο Γιούνκερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v