Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραμολέγκος: Γεύματα για τα παιδιά του Νίγηρα

Η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος συμμάχησε τον Ιανουάριο 2010 με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και προσέφερε 150.000 γεύματα για την καταπολέμηση του παιδικού υποσιτισμού στο Νίγηρα.

Καραμολέγκος: Γεύματα για τα παιδιά του Νίγηρα
Η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος συμμάχησε τον Ιανουάριο 2010 με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και προσέφερε 150.000 γεύματα για την καταπολέμηση του παιδικού υποσιτισμού στο Νίγηρα.

Ο Νίγηρας είναι σήμερα μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο κατέχοντας την τελευταία θέση μεταξύ 182 χωρών. Σύμφωνα με τους δείκτες ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών το 63% του συνολικού πληθυσμού επιβιώνει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα, ενώ τα στοιχεία του Economist κατατάσσουν τη χώρα στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως με βάση τον δείκτη ποιότητας ζωής (156η σε 160 χώρες). Συνολικά το 40% των παιδιών υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό, ενώ η επιβίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού συνεχίζει να εξαρτάται από τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια.

Από τον Ιανουάριο, που ξεκίνησε η συνεργασία, περισσότερα από 3.460 παιδιά εντάχθηκαν στα επισιτιστικά προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ενώ περισσότερα από 3.180 παιδιά ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα θεραπείας. Επιπλέον, τα παιδιά που θεραπεύτηκαν από το πρόγραμμα υποσιτισμού αγγίζουν το 99,5% των περιπτώσεων, ποσοστό μεγαλύτερο από το 95% που είχαν θέσει οι ΓΧΣ ως στόχο. Το επιτυχές αυτό έργο αποδίδεται στο συνδυασμό της χορήγησης έτοιμων προς χρήση διατροφικών σκευασμάτων (RUF) με την κατάλληλη ιατρική φροντίδα που παρέχεται στα επισιτιστικά κέντρα των ΓΧΣ.

Κατόπιν όλων αυτών, η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, κ. Ρεβέκα Παπαδοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Οι ΓΧΣ αντιμετωπίζουμε τον υποσιτισμό με τα έτοιμα προς χρήση διατροφικά σκευάσματα από την πρώτη στιγμή που αυτά έγιναν διαθέσιμα στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Στόχος μας είναι μέσα από τα μακροχρόνια προγράμματα και τις επείγουσες παρεμβάσεις μας, να βελτιώνουμε συνεχώς την παρεχόμενη θεραπεία. Για το λόγο αυτό αυξήσαμε τις δαπάνες μας για τα έτοιμα προς χρήση διατροφικά σκευάσματα σε διεθνές επίπεδο. Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, η χρήση αυτών των σκευασμάτων συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους της θεραπείας, και μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε επισιτιστική φροντίδα σε περισσότερα παιδιά. Καθώς οι ανάγκες διογκώνονται και όλο και περισσότερα παιδιά χρειάζονται τη βοήθειά μας, ευχαριστούμε την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος για τη σημαντική της συνεισφορά στο έργο μας και συνεχίζουμε τη μεγάλη μάχη ενάντια στη μάστιγα του υποσιτισμού στην οποία σας θέλουμε όλους συμμάχους».

Η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος θεωρεί υψίστης σημασίας την πρόσβαση περισσότερων ανθρώπων σε κατάλληλη για την επιβίωσή τους τροφή. Με την ενέργεια αυτή συνδέει έμπρακτα τις αξίες της με τους στρατηγικούς της στόχους, ενώ δεσμεύεται με παρόμοιες δράσεις να συνεχίσει και στο μέλλον την ενεργή παρέμβασή της σε συνεργασία πάντα με αξιόπιστους φορείς, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v