Σαφείς αιχμές κατά της δικαιοσύνης, για την ατιμωρησία των ισχυρών, άφησε με δηλώσεις του στη Βουλή ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής.
«Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω παρόλη την πείρα μου», σημείωσε. «Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών;», απηύθυνε ερώτημα προς τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και συμπλήρωσε: «μόνο εξαιρέσεις υπάρχουν». Τόνισε, μάλιστα, ότι από τις 450 διώξεις, που έχει στείλει στον εισαγγελέα, καμία δεν έχει τελεσιδικήσει.
«Η δικαιοσύνη πρέπει να παίξει το ρόλο της. Αποτελεί έναν ανεξάρτητο πυλώνα, αλλά δεν είναι ανεξάρτητη να κάνει ότι θέλει» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από τον Πόρο.
Μιλώντας την Τετάρτη στον ΑΝΤ1 ο κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι δεν θεωρεί πως όσα είπε ενόχλησαν τον πρωθυπουργό. «Στην ουσία λέμε το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή η δικαιοσύνη δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει», τόνισε.
«Η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης είναι πολύ δύσκολη υπόθεση» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «άλλο είναι αυτό κι άλλο να βλέπουμε αποφάσεις που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα».