
Υποχώρησαν ελαφρά οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου το πρωί της Τρίτης, αλλά εξακολουθούν να κινούνται κοντά στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων 27 μηνών, στα οποία έφθασαν τη Δευτέρα.
Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ διαμορφώθηκε στα 94,84 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υπερβεί τη Δευτέρα ακόμη και τα 96 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από το 2008.
Η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφώθηκε στα 91,43 δολάρια το βαρέλι από το υψηλό των 92,58 δολαρίων που έφτασε τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η επιτάχυνση της παγκόσμιας βιομηχανικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες στο Βόρειο Ημισφαίριο, διατηρούν υψηλά τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
«Η τάση έχει γίνει ανοδική για το πετρέλαιο, εν μέρει λόγω των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά κυρίως λόγω της αισιόδοξης άποψης για την πορεία της οικονομίας το 2011, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ», ανέφερε αναλυτής της αμερικανικής τράπεζας JP Morgan.