Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Thomas Cook: Ζητεί νέα δάνεια -Βουτιά μετοχής 70%

Η μετοχή της Thomas Cook βούλιαξε έως 70% και πλέον στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωση ότι διεξάγει συνομιλίες με τις τράπεζες σχετικά με αίτημά της για λήψη νέου δανείου. Ο όμιλος που είναι από τους μεγαλύτερους στη Μεγάλη Βρετανία διακινεί χιλιάδες ταξιδιώτες και στην Ελλάδα και ενδεχόμενη πτώχευση του θα έχει παρενέργειες και στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.

  • Ant1
Thomas Cook: Ζητεί νέα δάνεια -Βουτιά μετοχής 70%

Η μετοχή της Thomas Cook βούλιαξε έως 70% και πλέον στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωση ότι διεξάγει συνομιλίες με τις τράπεζες σχετικά με αίτημά της για λήψη νέου δανείου.

Ο όμιλος που είναι από τους μεγαλύτερους στη Μεγάλη Βρετανία διακινεί χιλιάδες ταξιδιώτες και στην Ελλάδα και ενδεχόμενη πτώχευση του θα έχει παρενέργειες και στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Ο ταξιδιωτικός όμιλος ανακοίνωσε ότι έχει παρατηρήσει «επιδείνωση των εμπορικών συναλλαγών», εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής στην Αίγυπτο και την Τυνησία και τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα καθυστερήσει την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι συνομιλίες. Η Thomas Cook διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι οι κρατήσεις τους είναι απολύτως προστατευμένες.

Τον περασμένο μήνα η Thomas Cook έκανε γνωστό ότι έκλεισε συμφωνία για νέα πίστωση 100 εκατ. στερλινών με τους τραπεζίτες και τώρα προσπαθεί να λάβει περίπου άλλα τόσα.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου τα καθαρά χρέη της επιχείρησης ήταν σχεδόν 900 εκατ. στερλίνες.

Αν και οι ανακοινώσεις της Thomas Cook προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές, οι τουρίστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν, σύμφωνα με το BBC, καθώς -και στην χειρότερη περίπτωση- οποιοσδήποτε πελάτης έχει κλείσει εορταστικό πακέτο στο εξωτερικό με την Thomas Cook, καλύπτεται από το σχέδιο Air Travel Organisers' Licensing (Atol).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v