Στην αρχική του θέση, ότι πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση, ώστε τα μέτρα που θα ληφθούν να μην προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση, φαίνεται ότι επέμεινε, ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παραμένει αντίθετος στις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού αλλά δεν διαφωνεί με το πάγωμα μισθών και ωριμάνσεων αν υπάρξει συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους.
Για τις επικουρικές εμμένει στη θέση να μην κοπούν όσες είναι χαμηλές (κάτω των 300 ευρώ) αντιπροτείνοντας άλλα μέτρα, όπως περαιτέρω μείωση των προσλήψεων στο Δημόσιο, έσοδα από αποκρατικοποιήσεις και κινήσεις για τον περιορισμό της σπατάλης στα φάρμακα.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι μία μεταβατική κυβέρνηση θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν μεταβατική και να μην εκφεύγει του ειδικού σκοπού της και ότι θα πρέπει να υπάρξουν και νέες επαφές των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες καθώς ο κ. Παπαδήμος δεν θα πρέπει να διαπραγματεύεται με λευκή επιταγή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μπήκε στο τραπέζι και θέμα υπογραφής ενός κοινού κειμένου, αλλά όχι πιεστικά.