Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανακαταμέτρηση ζητούν οι υποστηρικτές του Φιγιόν

Με διαφορά 98 ψήφων νίκησε ο Κοπέ τις εκλογές για την προεδρία της δεξιάς αντιπολίτευσης στην Γαλλία.

  • Real.gr
Επανακαταμέτρηση ζητούν οι υποστηρικτές του Φιγιόν
Επανακαταμέτρηση των ψήφων ζητούν οι υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, μετά την ήττα που υπέστη από τον Ζαν Φρανσουά Κοπέ στη μάχη για την αρχηγία της δεξιάς αντιπολίτευσης.

Οι υποστηρικτές του Φιγιόν αναφέρουν πως στην ψηφοφορία δεν λήφθηκαν υπόψιν τρία υπερπόντια γαλλικά εδάφη, τονίζοντας πως στην περίπτωση που είχαν συμπεριληφθεί στην καταμέτρηση, ο πρώην πρωθυπουργός θα ήταν νικητής.

Το BBC αναφέρει ότι τους δύο υποψήφιους «χώριζαν» ελάχιστες ψήφοι, ενώ και οι δύο υποστήριξαν ότι κέρδισαν τις εκλογές, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον για «μαγείρεμα» στα αποτελέσματα.

Ο Κοπέ, σύμμαχος του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, κέρδισε με ποσοστό 50,03% τον Φιγιόν, ο οποίος συγκέντρωσε το 49,97% των ψήφων. Η διαφορά τους ήταν μόνο 98 ψήφοι. Μάλιστα, η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων καθυστέρησε για περισσότερες από 24 ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο