Προ ημερησίας για τη βιωσιμότητα του χρέους ζητά ο Τσίπρας

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ο Αλ.Τσίπρας ζητά τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την αποφάσεις που ελήφθησαν για τη δανειοδότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα του χρέους.

  • Real.gr
Προ ημερησίας για τη βιωσιμότητα του χρέους ζητά ο Τσίπρας
Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο Αλέξης Τσίπρας ζητά τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την αποφάσεις που ελήφθησαν για τη δανειοδότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Από χτες υπάρχει μια ακόμα απόφαση των ευρωπαϊκών οργάνων με πολλές γκρίζες ζώνες σχετικά με την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδας. Πεποίθησή μας είναι πως και αυτή η Σύνοδος του Eurogroup- η εικοστή στη σειρά- αποτελεί προϊόν συμβιβασμού που απλά μεταθέτει τη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του.

«Πεποίθησή μας, επίσης, είναι ότι η Ελλάδα για ακόμη μια φορά παρουσιάστηκε στη Σύνοδο χωρίς στρατηγική και διαπραγματευτικό σχέδιο, έμεινε προσκολλημένη στο γερμανικό άρμα και αποδέχτηκε μια λύση που δεν είναι λύση. Αποδέχτηκε έναν συμβιβασμό που βρίσκεται στον αέρα, με μόνο δεδομένο ότι περιλαμβάνει στον πυρήνα του τα αίτια της κρίσης, δηλαδή περισσότερη λιτότητα και ύφεση, καμία αναπτυξιακή προοπτική και ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επειδή, ήδη, κοινοβούλια άλλων κρατών, όπως της Γερμανίας, πριν και μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, έχουν συζητήσει διεξοδικά τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και το χρέος της Ελλάδας και επειδή δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι εξελίξεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την πλήρη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού, σας ζητώ, κάνοντας χρήση του άρθρου 143 του Κανονισμού της Βουλής, το συντομότερο δυνατόν, τη διεξαγωγή Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την δανειοδότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v