Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Υποστήριξη 16 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων

Την υποστήριξή της σε 16 μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, δηλώνει η Microsoft Ελλάς, μέσω του ”Ακαδημαϊκού Προγράμματος Επιχειρησιακών Λύσεων”, δίνοντας τη δυνατότητα σε πάνω από 1500 σπουδαστές να ειδικευτούν στο Microsoft Business Solutions-Navision.

Microsoft: Υποστήριξη 16 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων
Την υποστήριξή της σε 16 μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, δηλώνει η Microsoft Ελλάς, μέσω του ”Ακαδημαϊκού Προγράμματος Επιχειρησιακών Λύσεων”, δίνοντας τη δυνατότητα σε πάνω από 1500 σπουδαστές να ειδικευτούν στο Microsoft Business Solutions-Navision.

Βασικός στόχος του ”Ακαδημαϊκού Προγράμματος Επιχειρησιακών Λύσεων” είναι να προσφέρει στα τμήματα επιχειρηματικών σπουδών των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της χώρας μας το επιτυχημένο λογισμικό διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP), Microsoft Business Solutions-Navision προκειμένου να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τη διδασκαλία μαθημάτων. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να χρησιμοποιήσουν ένα σημαντικό εργαλείο και να εξοικειωθούν με το πραγματικό περιβάλλον των επιχειρήσεων πριν την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Οι δεκαέξι ανώτατες σχολές, 8 ΑΕΙ ,6 ΤΕΙ και 2 ιδιωτικά κολλέγια, με τις οποίες συνεργάζεται έως τώρα η Microsoft Ελλάς είναι μεταξύ των σημαντικότερων στην Ελλάδα.

Αυτές είναι οι σχολές Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τμήματα από τα ΤΕΙ Πατρών (τμήμα πληροφοριακών συστημάτων), Θεσσαλονίκης (τμήματα Λογιστικής και τυποποίησης και διακίνησης προϊόντων), Σερρών (τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων) και Δυτικής Μακεδονίας (τμήματα χρηματοοικονομικών εφαρμογών και λογιστικής), καθώς και τα ιδιωτικά κολλέγια ALBA και City College.

Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των σπουδαστών που θα εκπαιδευτούν πάνω στο Microsoft Business Solutions-Navision το προσεχές ακαδημαϊκό έτος είναι 1500.

Η Microsoft Business Solutions προσφέρει στους εισηγητές των σχολών με τις οποίες συνεργάζεται όλα τα απαραίτητα μέσα προκειμένου αυτοί να δημιουργήσουν ένα εκπαιδευτικό πλάνο και να διδάξουν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο το Microsoft Navision στους φοιτητές τους.

Πιο συγκεκριμένα προσφέρει:

* Δωρεάν Εκπαίδευση – Τους τελευταίους 3 μήνες, περισσότερα από 30 άτομα της ακαδημαϊκής κοινότητας παρακολούθησαν δωρεάν τμήματα εκπαίδευσης για το Microsoft Navision, ειδικά σχεδιασμένα για το λόγο αυτό. Για το συγκεκριμένο σκοπό λειτουργούσαν δύο τμήματα, ένα στην Αθήνα, και ένα στη Θεσσαλονίκη, για τα τμήματα της Νότιας Ελλάδας και της Βορείου Ελλάδας αντίστοιχα.

* Δωρεάν Λογισμικό – Κάθε σχολή έχει λάβει δωρεάν άδεια χρήσης για το Microsoft Navision, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί ελεύθερα στα εργαστήριά του, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό χρηστών.

* Δωρεάν υποστήριξη – Δύο εκ των πιστοποιημένων συνεργατών της Microsoft Business Solutions έχουν την ευθύνη της υποστήριξης του προγράμματος. Δεν υπάρχει καθορισμένη οδηγία για το είδος της υποστήριξης, καθώς αυτή μπορεί να είναι από το στήσιμο του εργαστηρίου μέχρι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του λογισμικού.

* Δωρεάν πιστοποίηση – H Microsoft Business Solutions παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε σχολή να δίνει δωρεάν πιστοποίηση γνώσεων για ένα πρόγραμμα, συνήθως σε έναν από τους διδάσκοντες.

H Microsoft Business Solutions, θέτοντας ως βασικό της στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ”Ακαδημαϊκού Προγράμματος Επιχειρησιακών Λύσεων” θα προχωρήσει στο άμεσο μέλλον στην έκδοση εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο θα περιλαμβάνει βασικά σενάρια από το επιχειρησιακό περιβάλλον. Το έντυπο αυτό υλικό θα διανέμεται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και θα προορίζεται για τη διδασκαλία του Microsoft Navision, με τη σύμφωνη βέβαια γνώμη και του αρμόδιου καθηγητή, και με τη δυνατότητα της κατάλληλης προσαρμογής του αναλόγως και των αναγκών του κάθε τμήματος.

Μια πρώτη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συγγραφή ειδικού βιβλίου από τον Καθηγητή του Τμήματος του Οικονομικoύ Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Γιώργος Ιωάννου. Το βιβλίο, αυτό, το οποίο θα εκδοθεί πολύ σύντομα, έχει θέμα τη θεωρητική προσέγγιση του ERP και περιλαμβάνει πραγματικά παραδείγματα τα οποία έχουν εκτελεστεί στο Microsoft Navision.

Ο κ. Ιωάννου δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία του με την Microsoft Ελλάς: ”Τι σημαίνει να καταλαβαίνεις τις εκπαιδευτικές ανάγκες; H Microsoft το γνωρίζει πολύ καλά! H χρήση του Microsoft Navision, για την εκπαιδευτική διαδικασία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αποτελεί την απόδειξη. Τι κάναμε: Πρώτον, δώσαμε τη δυνατότητα στους φοιτητές να έχουν στην ”κατοχή” τους ένα πραγματικό σύστημα. Δεύτερον, μάθαμε εμείς οι ίδιοι (training από τη Microsoft). Τρίτον, αλληλεπιδράσαμε με τα βέλτιστα αποτελέσματα για όλους (win-win situation που λένε και οι Αγγλοσάξονες). ’Έχοντας έναν πυρήνα επιχειρησιακού ERP με τεχνογνωσία και τοπική ”γνώση” καταφέραμε να στήσουμε την πρώτη ουσιαστική ”προς τα έξω διάδοση” της πραγματικής διάστασης των συστημάτων ERP. Νομίζω ότι αξίζει όλα τα Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ να ενστερνιστούν αυτήν την κατάσταση και να μπουν στο άρμα του Navision για το καλό των φοιτητών τους. Το παράδειγμα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας μπορεί να αποτελέσει οδηγό. Και τι μας λένε μεταπτυχιακοί φοιτητές; ”Κάνω M.Sc. στο LSE και είμαι ο (η) μόνος (η) που ξέρει τι ακριβώς είναι αυτό το ERP σύστημα”.

Κάνοντας μία αποτίμηση αυτής της συνεργασίας ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βουτσινάς, δήλωσε χαρακτηριστικά: ”Στοχεύοντας στην παροχή ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για τους φοιτητές μας, το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματός μας περιλαμβάνει ειδικά θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα για ERP συστήματα. Στο πλαίσιο αυτών των μαθημάτων, επωφελούμενοι από αυτήν την πρωτοποριακή και ταυτόχρονα εποικοδομητική συνεργασία με την Microsoft Ελλάς εγκαταστήσαμε το Microsoft Business Solutions-Navision προς χρήση από τους φοιτητές μας. Η παραμετροποιημένη υποστήριξη πλήθους επιχειρηματικών διαδικασιών βοηθά τους φοιτητές να αντιληφθούν, συγκριτικά, την έννοια των ERP συστημάτων”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Σ. Γ. Δημητριάδης του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων, της σχολής διοίκησης και οικονομίας του ΤΕΙ Σερρών σχολίασε: ”Είμαι βέβαιος ότι οι φοιτητές μας θα έχουν την ευκαιρία να ωφεληθούν πολλά από την εκπαίδευσή τους στη χρήση του λογισμικού αυτού και να κατανοήσουν στην πράξη το σύνολο των λειτουργιών μιας επιχείρησης με τη βοήθεια ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου και φιλικού στη χρήση του πληροφοριακού συστήματος.”

Επίσης, ο κ. Μισόπουλος Φώτης, καθηγητής του City College δήλωσε: ”Το City στην προσπάθεια που καταβάλλει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στους φοιτητές του, επέλεξε το Microsoft Navision ως εργαλείο στην προώθηση εννοιών με πρακτική εφαρμογή σε μια σειρά μαθημάτων. Κατ΄ αυτό τον τρόπο κάποια Modules του ERP θα παρουσιάζονται σε διαφορετικά μαθήματα, ενώ σε άλλα μαθήματα θα παρουσιάζεται ολοκληρωμένο. Το Navision θα χρησιμοποιηθεί σε Μεταπτυχιακά και Προπτυχιακά μαθήματα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφορικής. Οι γνώσεις που θα αποκομίσουν οι φοιτητές από την τριβή τους με ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του επιπέδου του Microsoft Navision, τους καθιστά ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς στην επαγγελματική τους αναζήτηση και καριέρα”.

Ο κ. Νίκος Μυλονόπουλος του ALBA διευκρίνισε: ”Η εκπαίδευση και η πρακτική εξάσκηση των φοιτητών πάνω σε πραγματικά ολοκληρωμένα επιχειρησιακά πληροφοριακά συστήματα, αποτελεί πάγια ανάγκη των ακαδημαϊκών προγραμμάτων και των ίδιων των φοιτητών. Η Microsoft Ελλάς είναι η μόνη εταιρεία πληροφορικής στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται με τόσο συστηματικό και οργανωμένο τρόπο σε αυτή την ανάγκη, το δε Microsoft Navision ως προϊόν ταιριάζει ιδανικά στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τα στελέχη της Microsoft Ελλάς ασχολήθηκαν σε βάθος με τις ανάγκες της εκπαίδευσης σε ακαδημαϊκό περιβάλλον. Πιστεύω ότι τα προγράμματα σπουδών και οι φοιτητές του ALBA θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από αυτή τη συνεργασία”

O κ. Φωκίων Αγγελόπουλος, Διευθυντής Τμήματος Μικρών και Μεσαίων Λύσεων και Συνεργατών της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: ”Η έως τώρα συνεργασία μας με τα ελληνικά πανεπιστήμια μας προσφέρει ιδιαίτερη χαρά λόγω της επιτυχημένης πορείας της. Είναι πολύ σημαντικό για τη Microsoft το γεγονός ότι συμβάλλει στην εκπαίδευση των σημερινών φοιτητών και μελλοντικών επαγγελματιών. Πιστεύουμε ότι η εισαγωγή του Microsoft Navision στα ελληνικά πανεπιστήμια καθιστά ακόμη υψηλότερο το επίπεδο των Τμημάτων αυτών, ενώ παράλληλα οι φοιτητές κερδίζουν γνώσεις που θα είναι πολύτιμες από τη στιγμή που θα ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Εξάλλου, η θεαματική διείσδυση των προσφερόμενων επιχειρησιακών λύσεων από τη Microsoft στην ελληνική αγορά, λόγω των συμβολής τους στην ανάπτυξη και την κερδοφορία των ελληνικών επιχειρήσεων, καθιστά επιτακτική την ανάγκη εισαγωγής των λύσεων αυτών στα φυτώρια των αυριανών επαγγελματιών.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο