Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία λίγο μετά τις οκτώ το πρωί της Δευτέρας, από απόπειρα εισβολής μελών του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 αντιεξουσιαστές, που προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο αλλά δεν τα κατάφεραν, χάρη στην αντίδραση της εξωτερικής φρουράς.
Οι πρώτες αναφορές θέλουν τους επίδοξους εισβολείς να διαμαρτύρονται για τη μη χορήγηση τρίτης άδειας απο τις Φυλακές Κορυδαλλού στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια, εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.
Στο σύνολό τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές, που έριξαν φέιγ-βολάν υπέρ του Κουφοντίνα, ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.
Μητσοτάκης για «Ρουβίκωνα»: Αυτή είναι η «κανονικότητα» του Τσίπρα
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει: «Ο Ρουβίκωνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα εισέβαλε το πρωί ακόμη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Λογικό είναι, με τόση προστασία που απολαμβάνει από την κυβέρνηση. Αυτή είναι η "κανονικότητα" του κ. Τσίπρα».