Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζονται οι «καταθέσεις πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, με ώρα έναρξης τις 18.00.

Συνεχίζονται  οι «καταθέσεις πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος

Συνεχίζονται  οι «Καταθέσεις Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος με τη συζήτηση μεταξύ της αρχαιολόγου βυζαντινών αρχαιοτήτων και πρώην πρόεδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων Ασπασίας Λούβη και της δημοσιογράφου Κατερίνας Λυμπεροπούλου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤτΕ.

Θέμα της συζήτησης θα είναι: «Η πολιτιστική χορηγία, η πολιτική συγκυρία και η πολιτιστική διαχείριση στην Ελλάδα».

Πληροφορίες:

o   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος) στην Αθήνα, με ώρα έναρξης τις 18.00. Πρόσβαση από Πανεπιστημίου 21.

o   Είσοδος ελεύθερη. Προσέλευση μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

o   Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο [email protected] έως και τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.

o   Για την είσοδό σας στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική  σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης.

Βιογραφικά:

H Ασπασία Λούβη σπούδασε στη Σορβόννη βυζαντινή αρχαιολογία (Licence, Μaîtrise, DEA, Doctorat IIIème cycle). Από το 1986 έως το 2013, αντικείμενο της επαγγελματικής της απασχόλησης υπήρξε η πολιτιστική διαχείριση. Εργάστηκε στην αρχή ως αναπληρώτρια διευθύντρια και στη συνέχεια ως διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος της ΕΤΒΑ και, μετά την εξαγορά της τράπεζας, συνέχισε να εργάζεται ως γενική διευθύντρια στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) κατά το διάστημα 2002-2013. Συνεχές έργο της, μεταξύ άλλων, ήταν η διεύθυνση και ο συντονισμός της δημιουργίας και της λειτουργίας εννέα θεματικών μουσείων στην ελληνική περιφέρεια.

Από το 2015 ως το 2017 ήταν πρόεδρος του ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, με κύρια ενασχόληση την προετοιμασία ριζικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας του ΤΑΠ. Η προσπάθειά της διεκόπη πριν από την λήξη της θητείας της, λόγω διαφωνίας με την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια με θέμα την πολιτιστική διαχείριση και τη βιομηχανική αρχαιολογία και έχει δημοσιεύσει αρκετά σχετικά άρθρα.

Η Κατερίνα Λυμπεροπούλου πήρε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο Βήμα και την Απογευματινή. Συνεργάζεται με το ενημερωτικό site TheTOC. Είναι μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Με το φωτογράφο Robert McCabe συνυπογράφουν την ελληνική (Πατάκης/2018) και διεθνή (Abbeville Press/2019) έκδοση του βιβλίου «Ο τελευταίος μοναχός των Στροφάδων». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v