Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβαίνουν οι online αγορές βιβλίων

Αυξάνεται η ζήτηση βιβλίων στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία. Συχνοί αγοραστές, όμως, είναι μόλις ένας στους δέκα. Σε ποιο μήνα καταγράφονται οι μεγαλύτερες πωλήσεις.

Ανεβαίνουν οι online αγορές βιβλίων

Αυξητική τάση παρουσιάζεται στη ζήτηση βιβλίων στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, σύμφωνα με τους αναλυτές της Picodi.com που επικαλούνται σχετικές στατιστικές. Με βάση δεδομένα που συγκέντρωσε η ψηφιακή πλατφόρμα κατά την τελευταία τριετία, ο Νοέμβριος είναι ο μήνας με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε βιβλία, ενώ κατά τους θερινούς μήνες, η αύξηση της ζήτησης περιορίζεται στην περιοχή του 5%-8%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Picodi, το 57% των ερωτηθέντων δήλωσε πως αγοράζει βιβλία από βιβλιοπωλεία, ενώ τις βιβλιοθήκες προτιμά μόλις το 9%. Ένας στους τρεις δήλωσε πως δεν διαβάζει πολύ ή δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα βιβλία, ενώ το 70% των γυναικών και 58% των ανδρών δήλωσε πως έχει αγοράσει τουλάχιστον ένα βιβλίο κατά τον τελευταίο χρόνο.

Οι προσωπικές αποφάσεις καθορίζουν σε ποσοστό 42% την επιλογή βιβλίου, ενώ το 46% δηλώνει πως λαμβάνει υπόψη την τιμή, το 33% τις συστάσεις φίλων και το 25% επηρεάζεται και από το αν υπάρχει κάποια λογοτεχνική υποψηφιότητα για τον τίτλο ή τον συγγραφέα.

ΠΗΓΗ INFOGRAPHIC: PICODI.COM

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v