Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στο σπίτι του Τζέφρι Πάιατ και την πρεσβεία των ΗΠΑ, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. «Παιδαριώδης βανδαλισμός» λέει ο πρέσβης.

Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Αγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι δράστες, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Ο Αμερικανός πρέσβης, με ανάρτησή του στο Twitter, σχολίασε την επίθεση με μπογιές στην κατοικία του αναφέροντας «Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία».

Την καταδίκη του «με τον εντονότερο τρόπο» εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών. «Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές και αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Για το περιστατικό, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

 

Ανάληψη ευθύνης από τον Ρουβίκωνα

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε με δημοσίευση στο Indymedia ο Ρουβίκωνας, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου, με αίτημα τη χορήγηση άδειας. «Οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνοδεύεται από σχετικό βίντεο που καταγράφει την επίθεση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v