Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρευνα από την ΕΛΑΣ για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης ανέθεσε σε αντιστράτηγο ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σημερινή επίθεση με μπογιές στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Έρευνα από την ΕΛΑΣ για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκε σε Αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το σημερινό περιστατικό εξωτερικά του κτιρίου της Βουλής.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς σήμερα το μεσημέρι, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων βρέθηκε στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη και πέταξε δοχεία με μπογιές, καθώς και καπνογόνα. Ένα άτομο συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς στην περιοχή του Συντάγματος. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε ο Ρουβίκωνας με ανάρτησή του στο indymedia.

Την επίθεση καταδίκασαν ο Πρόεδρος της Βουλής, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες, οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά. o Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε πως «ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο, οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα ανεξαρτήτως από προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v