Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Λαβράκι» για τους τελωνειακούς στον Έβρο

Περισσότερα από χίλια αρχαία ελληνικά νομίσματα κρυμμένα στις αποσκευές του είχε επιβάτης λεωφορείου που συνελήφθη μετά από έλεγχο στο Τελωνείο Κήπων Έβρου.

«Λαβράκι» για τους τελωνειακούς στον Έβρο

Μέσα σε επτά πλαστικά μπουκαλάκια νερού είχε κρύψει ένας Τούρκος υπήκοος, επιβάτης λεωφορείου, 1.055 αρχαία ελληνικά νομίσματα. Εντοπίστηκε από υπαλλήλους του Τελωνείου Κήπων και τα νομίσματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές του τμήματος Δίωξης ανακάλυψαν ότι μετέφερε τα νομίσματα σε μπουκαλάκια που είχε τοποθετήσει στον πάτο της τσάντας που περιείχε φαγητό και ήταν περιτυλιγμένα με αδιαφανή κολλητική ταινία.

Ο δράστης, εξεταζόμενος, ομολόγησε ότι τα νομίσματα του τα παρέδωσαν άγνωστοι στο σπίτι του στην Τουρκία για να τα μεταφέρει στη Γερμανία έναντι 1.400 ευρώ και θα τα παραλάμβανε άγνωστο σε αυτόν άτομο. Παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, για παράβαση του νόμου περί Αρχαιοτήτων. Τα αρχαία νομίσματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αλεξανδρούπολης, η οποία γνωμάτευσε ότι αυτά εμπίπτουν στο νομό περί αρχαιοτήτων και θα τα αποστείλει για περαιτέρω εξέταση και ακριβή προσδιορισμό του κάθε νομίσματος στην κεντρική αρχαιολογική υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v