Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο

Ελικόπτερο με τρεις επιβαίνοντες συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά. Μπλακάουτ στο νησί και μέτρα από την Πολιτική Προστασία. Τι δηλώνει η Τεχνική Ολυμπιακή, σε εταιρεία της οποίας ανήκε το ελικόπτερο.

Τρεις νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο

Τρεις σοροί ανδρών επιβαινόντων του ελικοπτέρου, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου-Γαλατά, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. 

Το ιδιωτικό ελικόπτερο είχε καταπέσει στη θαλάσσια περιοχή στις 4  μ.μ. και σε αυτό επέβαιναν δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας.

Είχε προηγηθεί πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε καλώδια, με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ρεύματος στο νησί. 

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει πως οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα. Οι ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί τον Πόρο από τον Γαλατά είναι εκτεταμένες και η πλήρης αποκατάστασή τους αναμένεται τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου, αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ. Με τη συνδρομή του Στρατού, καταβάλλονται αυτή την ώρα προσπάθειες για να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης κρίσιμες υποδομές του Πόρου. Ταυτόχρονα, τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που μεταφέρονται στο νησί, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες και να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού. Επιπλέον μέτρα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των παραθεριστών ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από το Κρανίδι με ενδιάμεση στάση στον Γαλατά, για να συνεχίσει με τελικό προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η ΕΡΤ κάνουν λόγο για έκρηξη που εκδηλώθηκε στο ελικόπτερο ενώ εκείνο ήταν στον αέρα. 

Σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου του ελικοπτέρου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Στις έρευνες συμμετείχαν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

Ανακοίνωση της Τεχνικής Ολυμπιακής

Σε ανακοίνωσή της η Τεχνική Ολυμπιακή αναφέρει πως το ελικόπτερο, τύπου Agusta A 109, ανήκε στη θυγατρική της εταιρεία «Πόρτο Καρράς Α.Ε.» και είχε εκμισθωθεί από ετών προς πλήρη διαχείριση και εκμετάλλευση στην εταιρεία με την επωνυμία «I FLY Αεροπορικές Υπηρεσίες Α.Ε.». 

Η I FLY ανήκει στον όμιλο iGroup και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της «εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών αερομεταφοράς VIP προσώπων, διακομιδής ασθενών με ελικόπτερα και αεροπλάνα και παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για ένα μεγάλο εύρος πτητικών μέσων».

Η εταιρεία έχει στόλο 7 ελικοπτέρων (συμπεριλαμβανομένου του μοιραίου A 109), καθώς και δύο αεροπλάνα, ενώ λειτουργεί από το 2011 και έχει την έδρα της στην Πάχη Μεγάρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v