Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση δέχθηκε φωτορεπόρτερ της Deutsche Welle στο Σύνταγμα

Αγνωστα άτομα του επιτέθηκαν, μόλις τον είδαν να τραβάει φωτογραφίες από τη συγκέντρωση. Ερευνα για τους δράστες. Καταδικάζουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση δέχθηκε φωτορεπόρτερ της Deutsche Welle στο Σύνταγμα

Ομάδα αγνώστων ατόμων χτύπησαν το μεσημέρι φωτορεπόρτερ της "Deutsche Welle" που κάλυπτε συγκέντρωση για το μεταναστευτικό - προσφυγικό στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο φωτορεπόρτερ δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από άγνωστα άτομα, μόλις τον είδαν να τραβάει φωτογραφίες από τη συγκέντρωση, ενώ όταν έσπευσαν αστυνομικοί στο σημείο για να τον βοηθήσουν εκείνος τούς είπε ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του και πως πρόκειται να καταθέσει μήνυση.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή έως αυτήν την ώρα.

Πέτσας: Ερευνάται η φασιστική επίθεση σε δημοσιογράφο στο Σύνταγμα

O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi.

Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας.

Η στάση της Kυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία.

Οι αρμόδιες Αρχές ήδη ερευνούν το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να εντοπίσει τους δράστες της επίθεσης στον Θ. Ιακομπι

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση από ομάδα ακροδεξιών που δέχτηκε ο δημοσιογράφος της Ντόιτσε Βέλλε, Θωμάς Ιακομπι, κατά τη διάρκεια του αντιπροσφυγικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Οπως σημείωσε ο κ. Χαρίτσης, πρόκειται για τον ίδιο δημοσιογράφο που είχε δεχτεί παρόμοια επίθεση και το 2018, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ενέργειες σαν κι αυτή βάλλουν ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας. Η υποδαύλιση της μισαλλοδοξίας και της αντιπροσφυγικής ρητορικής αποτελεί το υπόστρωμα πάνω στο οποίο αναπτύσσονται οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές. Καλούμε την κυβέρνηση αφενός να προχωρήσει στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και, αφετέρου, να απομονώσει επιτέλους την άκρα δεξιά και την αποκρουστική της δράση». 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v