Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο νέα κρούσματα στη χώρα, αναστέλλονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι

Ο 8χρονος γιος της 38χρονης και μία ακόμα Ελληνίδα στην Αθήνα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη τη χώρα.

Δύο νέα κρούσματα στη χώρα, αναστέλλονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι

Ο 8χρονος γιος της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ είναι το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας, ενώ υπάρχει και ένα ακόμα τρίτο, στην Αθήνα, το οποίο νοσηλεύεται στο Αττικό -πρόκειται για μία Ελληνίδα που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, κλείνει για 14 ημέρες το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης, ενώ ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει καμία εκδήλωση για το καρναβάλι σε όλη τη χώρα.  

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κοροναϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικό νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Χθες το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός ύποπτων κρουσμάτων τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για άτομα που έχουν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία και βρίσκονται υπό κλινική και εργαστηριακή διερεύνηση. Οπως μεταδίδει το Iatronet.gr, τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των ενεργειών έπειτα από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα.

Με στόχο την αποφυγή διασποράς του ιού, οι υγειονομικές υπηρεσίες πραγματοποιούν τα εξής: Ιχνηλάτηση επαφών -με βάση ειδικό αλγόριθμο- της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνίσταται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v