Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσιόδρας: 95 νέα κρούσματα, 32 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τέσσερις νέους θανάτους ανακοίνωσε το υπ. Υγείας. Στα 1.061 τα κρούσματα. Διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς Ολλανδία και οι πτήσεις από Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα. Προειδοποίηση για τις λαϊκές.

Τσιόδρας: 95 νέα κρούσματα, 32 οι νεκροί στην Ελλάδα

Αυξητική, αλλά όχι έντονα παραμένει η τάση κρουσμάτων και νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 95 νέα κρούσματα του ιού και 4 νέους θανάτους. 

Αναλυτικά καταγράφονται: 

* 95 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV 2 στη χώρα μας (74 χθες).

* Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1.061 (966 χθες). Τα περισσότερα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

* 69 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι (65 χθες).

* Οι θάνατοι από την COVID-19 ανέρχονται σε 32 (28 χθες).

* Η μέση ηλικία όσων κατέληξαν ήταν τα έτη (73 έτη χθες).

* Έχουν διενεργηθεί εξετάσεις για κοροναϊό 14,363 (13.477 χθες).

Ο καθηγητής υπογράμμισε πως η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε τα φάρμακα που θα χορηγούνται στους πάσχοντες. Έκανε ειδική αναφορά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στον καθοριστικό του ρόλο. Αναφέρθηκε, επίσης, στις ΗΠΑ, λέγοντας πως στην Νέα Υόρκη έχουν υπερκεραστεί οι δυνατότητες του συστήματος Υγείας.

O Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι παραμένουμε σε ένα καλό σενάριο εξέλιξης της πανδημίας. Όπως είπε δεν ακολουθείται ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή Ισπανίας όπως προκύπτει από τα «σκληρά στοιχεία» από θανάτους και διασωληνώσεις. Είναι δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις για το μέγεθος των κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό, συμπλήρωσε. Αρνήθηκε έτσι να κάνει πρόβλεψη με βάση μαθηματικά μοντέλα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι σταματούν οι πτήσεις από και προς Ολλανδία καθώς και όλες οι πτήσεις από και προς Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν γίνεται γενικός επαναπατρισμός και άφησε αιχμές για τη στάση ορισμένων πολιτών που δεν συνεργάζονται με την πρεσβείες και δεν απαντούν σε ερωτήματα. Ξεκαθάρισε ότι επαναπατρισμός θα γίνεται αλλά για όσους έχουν ανάγκες (ιατρικός λόγος ή μη ύπαρξη τόπου διαμονής).

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε δε ότι από Δευτέρα αν υπάρξουν συνωστισμοί σε λαϊκές αγορές οι συγκεκριμένες λαϊκές θα κλείνουν.

Αναστέλλονται οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία και τη Γερμανία

Την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων έως τις 15 Απριλίου 2020 από και προς Ολλανδία και Γερμανία, προβλέπει η ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί έως τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια , των εν λόγω χωρών.

Ειδικά οσον αφορά τη Γερμανία επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις προς το Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως και με τις προηγούμενες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η ΥΠΑ, από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v