Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλό επεισόδιο με πυροβολισμούς από Τούρκους στον Εβρο

Στρατοχωροφύλακες που επέβαιναν σε λέμβους πυροβόλησαν και έριξαν φωτοβολίδα. Δεν υπήρξε κλιμάκωση από την ελληνική πλευρά καθώς κινήθηκαν στην τουρκική πλευρά του ποταμού.

Διπλό επεισόδιο με πυροβολισμούς από Τούρκους στον Εβρο

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στον Εβρο. Στις 22:20 χθες Πέμπτη, δύο λέμβοι τουρκικής στρατοχωροφυλακής με τέσσερα άτομα κινήθηκαν βόρεια στον ποταμό Έβρο. Σε κάποιο σημείο πυροβόλησαν στον αέρα και έριξαν και μία φωτοβολίδα, που έπεσε σε ελληνικό έδαφος.

Οι Έλληνες αστυνομικοί παρακολουθούσαν αλλά η κατάσταση δεν κλιμακώθηκε, μεταδίδει ο Antenna.

Δύο ώρες αργότερα επαναλήφθηκε το περιστατικό και πάλι χωρίς ελληνική αντίδραση, καθώς ήταν στην τουρκική πλευρά του ποταμού.

«Ακούστηκαν οι σφαίρες να διαπερνούν τα φύλλα πάνω μας» έχουν καταγράψει στις αναφορές τους οι άνδρες της αστυνομίας που ήταν παρόντες στο νέο σκηνικό έντασης σύμφωνα με το enikos.gr. Μάλιστα σε μία από τις δύο περιπτώσεις, οι Τούρκοι έριξαν και φωτοβολίδα η οποία προσγειώθηκε στο ελληνικό έδαφος.

Αυτό που προσπαθούν να διαπιστώσουν οι ελληνικές αρχές είναι εάν πρόκειται για το ίδιο περίπολο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr οι Τούρκοι της στρατοχωροφυλακής εμφανίζονται ως συνοδοί βαρκών με αλλοδαπούς, οι οποίοι παράνομα επιχειρούν να περάσουν στην χώρα. Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 2 τέτοιες απόπειρες τις τελευταίες 10 ημέρες, κάθε φορά με 7 – 8 άτομα πάνω σε κάθε βάρκα. Σε καμία από τις περιπτώσεις δεν κατάφεραν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος κι επέστρεψαν στην Τουρκία.

Είναι η δεύτερη φορά που οι Τούρκοι της στρατοχωροφυλακής επιχειρούν να στήσουν σκηνικό έντασης στον Έβρο. Η πρώτη, όπως γράψαμε και χθες, έγινε την περασμένη εβδομάδα με Γερμανούς αστυνομικούς της FRONTEX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v