Σωτήρης Τσιόδρας: Πώς θα έστελνα το παιδί μου στο σχολείο

Η σημασία της συνέχισης της μάθησης και η προστασία της ψυχικής υγείας του παιδιού. Η επιλογή της χρήσης αίτησης που επιτρέπει να μην πηγαίνει ένα παιδί στο σχολείο, αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Σωτήρης Τσιόδρας: Πώς θα έστελνα το παιδί μου στο σχολείο

Μία κρίσιμη απάντηση σε θέμα που αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων και τους κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού από μαθητές σε άτομα μη ήπια ή μέτρια προβλήματα υγείας στο σπίτι, έδωσε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κληθείς να απαντήσει στο εάν ο ίδιος θα έστελνε τα παιδιά του στο σχολείο σε περίπτωση ύπαρξης τέτοιου ατόμου στο σπίτι, όπως καπνιστή, ασθματικού, ηλικιωμένου, παχύσαρκου, διαβητικού, ατόμου που λαμβάνει φάρμακο για τον θυρεοειδή, τη χοληστερίνη και την πίεση, ο καθηγητής σχολίασε:

«Ορισμένα από τα νοσήματα αυτά είναι σοβαρά και έχουν συσχετιστεί με αυξημένη θνησιμότητα και κίνδυνο θανάτου από τον κορωνοϊό. Μας ενδιαφέρει να προστατέψουμε αυτά τα άτομα και να σκεφτούμε, όταν έχουμε επαφές, ακόμη και εάν είμαστε νέοι άνθρωποι ή ερχόμαστε σε επαφή με παιδάκια τα οποία κινδυνεύουν λιγότερο και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, να σκεφτούμε τις ευπαθείς ομάδες που είναι στο σπίτι μας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, με αυτό το πνεύμα μιλάμε και για τις δημόσιες συγκεντρώσεις. Όχι γιατί είναι απειλή για τη Δημόσια Υγεία, αλλά πρώτα και κυριότερα διότι είναι απειλή για τον εαυτό μας και μετά για τους διπλανούς μας, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.

Μπορεί -είπε- να υπάρξει μία τέτοια επαφή στο σπίτι. Σε συνεννόηση με τον γιατρό και με μία απλή δήλωση, μπορεί κάποιος να δηλώνει το πρόβλημά του και -χωρίς να παραβιάζονται τα προσωπικά του δεδομένα- να μην πηγαίνει στο σχολείο ένα παιδί που έχει στον κοινωνικό του περίγυρο μία επαφή που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Η προστασία

Ο καθηγητής διευκρίνισε πως αυτή τη στιγμή, οι προτεραιότητες που δίνουν οι ειδικοί αφορούν περισσότερο την προστασία των ευπαθών ομάδων, τη συνέχιση της μάθησης, αλλά και την προστασία της ψυχικής υγείας του παιδιού, μέσα από την κοινωνική επαφή στο σχολείο:

«Δεν θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να αφήσουμε τον κίνδυνο για μία ευπαθή ομάδα που είναι στο σπίτι», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, για να διευκρινίσει: «Εάν ήμουν εγώ σε κάποια από αυτές τις ευπαθείς ομάδες θα πρόσεχα διπλά και τις επαφές μου, όχι μόνο στο σχολείο αλλά και εκτός σχολείου. Είμαι σίγουρος πως έχει λιγάκι ξεπέσει το θέμα και θα το κοίταζα σε όλη του τη διάσταση και όλες τις πτυχές της κοινωνικής μου ζωής και φυσικά και στο σχολείο».

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v