Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απετράπη επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς στο σπίτι πρώην υπουργού

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε σήμερα η ΕΛΑΣ για απόπειρα εμπρησμού και κατοχή εκρηκτικών υλών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποπειράθηκαν να τοποθετήσουν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην πολυκατοικία που διαμένει ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης.

Απετράπη επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς στο σπίτι πρώην υπουργού

Δύο άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι αποπειράθηκαν τα ξημερώματα να τοποθετήσουν δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς - εμπρηστικούς μηχανισμούς σε οικοδομή που βρίσκεται επί της οδού Αριστοφάνους στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη πολυκατοικία μένει ο Δημήτρης Σταμάτης, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πρόκειται για 27χρονο και 28χρονο, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανήκουν στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με την οποία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό, οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και επί τόπου συνελήφθη ο 27χρονος, την ώρα που άφηνε στο έδαφος -από σακίδιο πλάτης που κουβαλούσε- δύο αυτοσχέδιους μηχανισμούς, τους οποίους φέρεται πως επιχείρησε να ενεργοποιήσει με χρήση φλόγας.

Ο 28χρονος συγκατηγορούμενός του που φέρεται ότι εκείνη την ώρα κινούνταν με ποδήλατο στην ίδια περιοχή, συνελήφθη αργότερα στην οδό Κασσάνδρου, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, όπου επέβαινε στο ίδιο ποδήλατο.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερα διαμερίσματα, στην Άνω Πόλη, όπου οι δύο συλληφθέντες φαίνεται να διέμεναν τον τελευταίο καιρό.

Από τα συγκεκριμένα διαμερίσματα αστυνομικοί προχώρησαν σε δέκα προσαγωγές και άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέτασή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στα τέσσερα διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 πυροτεχνικές κατασκευές,
  • χειροβομβίδα - δακρυγόνο,
  • σφεντόνα και 3 μεταλλικά μπουλόνια,
  • πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό,
  • πτυσσόμενο μαχαίρι,
  • σπρέι πιπεριού,
  • ποσότητες κάνναβης, και
  • φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι- usb , κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v