Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αυτοπεριορισμό στην Αιδηψό γκρουπ 80 Σέρβων

Στο ξενοδοχείο που διέμεναν, παραμένουν οι Σέρβοι που ανήκουν στο γκρουπ όπου εντοπίστηκαν δύο κρούσματα. Το ξενοδοχείο καραντίνας της περιοχής δεν έχει ακόμα υπογράψει σύμβαση!

Σε αυτοπεριορισμό στην Αιδηψό γκρουπ 80 Σέρβων

Σε μεγαλύτερη απειλή αναδεικνύονται οι ασυμπτωματικοί φορείς, πολλοί από τους οποίους είναι και ανάμεσα στους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα μας. Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 193.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, νέο κρούσμα κορωνοϊού σημειώθηκε στην Λακωνία. Πρόκειται για ασθενή που μπήκε στη χώρα μας από τον Προμαχώνα. Η γυναίκα ήρθε στη χώρα μας για διακοπές. Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας η Λακωνία παρουσίασε μόνο ένα κρούσμα και ο 88χρονος που νόσησε σήμερα είναι καλά στην υγεία του.

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ για τα δύο κρούσματα κορωνοϊού από το γκρουπ 80 Σέρβων τουριστών, ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό στο ξενοδοχείο που διαμένουν καθώς το τουριστικό κατάλυμα που επιλέχθηκε να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο καραντίνας ακόμη δεν έχει υπογράψει σύμβαση. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών του ζεύγους.

Θετική είναι και 60χρονη από τη Σερβία που μετέβη στην Κέρκυρα οδικώς, προκειμένου να επισκεφθεί την κόρη της, η οποία διαμένει στη Βόρεια Κέρκυρα. Η 60χρονη, που είναι ασυμπτωματική, έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ αναμένεται να εξεταστούν τις επόμενες ώρες και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v